0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Gezamenlijk ongewenst gedrag voorkomen

Gezamenlijk ongewenst gedrag voorkomen

Door Beheerder | 7 mei 2018 | Nieuws

Op een prettige manier trainen en voetballen. Een plek waar je je veilig voelt en graag naar toe gaat om samen met vrienden en vriendinnen je hobby uit te oefenen. En na afloop met een fijn gevoel het voetbalcomplex verlaten. Dat willen we graag bij Rohda’76.

Goede trainers, hulpvaardige leiders, een gezellige kantine, schone kleedkamers, deugdelijke ballen enz. zorgen voor een prettig sportklimaat. Maar er is meer. Bijvoorbeeld hoe we met elkaar omgaan. Als bestuur propageren wij dat dit gebeurt met respect. Waardering voor elkaars kwaliteiten en respect voor minder ontwikkelde talenten. Verder streven wij naar een klimaat waarin iedereen kan en mag zeggen wat hij wil.

De laatste tijd is er – maatschappelijk gezien – veel aandacht geweest voor grensoverschrijdend gedrag. Vooral waar het ging om seksuele intimidatie (#MeToo), maar ook geweld tegen hulpverleners, pesten, homodiscriminatie en andere uitingen. Samen met onze leden en vrijwilligers willen wij voorkomen dat zoiets bij Rohda’76 gebeurt. Niet alleen met woorden, maar ook met concrete acties.

De vaststelling van een Protocol Ongewenst Gedrag is zo’n actie. Voor de inhoud van dit protocol hebben we ons onder andere gebaseerd op de uitkomsten van een enquête die we onder een deel van onze leden hebben gehouden. Ook het verplicht stellen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor sleutelfiguren binnen de vereniging draagt bij aan een prettig sportklimaat.
We hopen natuurlijk dat het niet nodig is om een vervelende situatie bespreekbaar te maken. Mocht dat onverhoopt wel zo zijn, dan kun je contact zoeken met één van de twee vertrouwenspersonen binnen de vereniging. Een nieuwe functie binnen de vereniging. Wat je met hen bespreekt blijft strikt vertrouwelijk. Die vertrouwenspersonen zijn Marja Duine en Arjan de Jong. Zij presenteren zich hieronder graag zelf aan jullie. Ook zie je daar hun contactgegevens.

Meer weten? Klik dan de onderstaande/bijgaande documenten aan:

 

Het bestuur van Rohda’76


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie