0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 verzorgt voetbaldagen voor 900 basisschoolleerlingen

Rohda’76 verzorgt voetbaldagen voor 900 basisschoolleerlingen

Door Ad van den Herik | 6 mei 2018 | Nieuws

Op haar sportcomplex aan de Broekveldselaan organiseert de jeugdcommissie van Rohda’76 gedurende vier opeenvolgende vrijdagen een voetbaldag voor vier basisscholen. Voor zowel de onder- als bovenbouw. Vijf vragen aan (mede)organisator Daniëlle Boekensteijn.

 1. Wat gaat er precies gebeuren?
  “Op vrijdag is steeds een school te gast op ons sportcomplex. De eerste keer op 25 mei. Dan komen de leerlingen van de Verhoeff-Rollmanschool. Daarna volgen de Da Costa- (1 juni) en de Goede Herderschool (8 juni). We eindigen op vrijdag 15 juni met de Beatrixschool. In totaal ontvangen we ongeveer 900 kinderen. ‘s Ochtends komen de kinderen van de onder- en  ‘s middags de bovenbouw.” De voetbaldag op 25 mei staat onder leiding van Arjan van der Laan. Deze voormalig profvoetballer (Sparta en FC Twente) en bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal, traint twee keer per week de Rohda-pupillen namens voetbalschool De Complete Techniek. De andere voetbaldagen staan onder leiding van Ard Hoogendoorn, de technisch coördinator voor de jeugd van Rohda’76.’’
 1. Wat mogen de kinderen verwachten?
  “Trainers en vrijwilligers van onze vereniging brengen de kinderen op een speelse wijze de beginselen van de voetbalsport bij. Maar er zijn ook allerlei leuke activiteiten, zoals een springkussen, een snelheidsmeter om te meten hoe hard je schot is en stropdasschieten. Het spelmateriaal wordt speciaal voor de gelegenheid gehuurd en verschilt van week tot week. Ook staat er voor alle kinderen drinken klaar en ze krijgen wat lekkers. Dit alles met dank aan de Rabobank die ons financieel helpt om deze dagen tot een succes te maken.”
 2. Waarom doet Rohda76 dit?
  “Wij vinden dat we als vereniging een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Onder andere op het gebied van sociale en lichamelijke ontwikkeling bij jongeren. Daarom willen we de kinderen een leuke dag bezorgen en ze op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de voetbalsport en met onze vereniging.”
 3. Zijn de andere Bodegraafse scholen ook welkom bij Rohda ‘76?
  “Natuurlijk zijn die ook van harte welkom. Na afloop evalueren we deze vier vrijdagen. Wat ging er goed, wat kan beter. Daarbij leggen we ook graag ons oor te luister bij de deelnemende scholen. Met die kennis kijken we hoe we nog beter kunnen inspelen op de wensen van de scholen en kinderen.”
 4. Wanneer is het evenement geslaagd?
  “Als de kinderen zich lekker hebben vermaakt en met een goed gevoel terugkijken op wat ze bij Rohda’76 hebben gedaan en ervaren. En als ze nog meer willen voetballen, zijn ze altijd welkom om drie keer gratis mee te trainen en zo te bekijken of ze bij ons willen blijven spelen!”

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie