0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Zwervers MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Zwervers MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 1 mei 2018 | Wedstrijdverslagen

Vandaag mogen we eerst uitslapen en uitrusten van alle Koningsdag-activiteiten. We spelen onze uitwedstrijd tegen de  Zwervers in Capelle aan de IJssel namelijk pas om 11.30 uur. Rare gewaarwording, het hele zaterdagritme is zoek. Esmee en Luna kunnen helaas niet mee, maar Bente van de JO11 versterkt ons meidenteam.

Hoewel het er vooraf een beetje somber uitzag vanwege verschillende blessures, valt dat tijdens de wedstrijd gelukkig best mee. Melissa heeft eigenlijk geen last meer van haar hak, en Rosalin is haar schoolvoetbalblessure ook zo goed als de baas. Esther is nog aan het terugkomen van haar gebroken voet, maar is ook amper te stoppen in haar ‘re-integratietraject’. En met de snelle Bente er dus bij, gaat de wedstrijd als een zonnetje van start. Dune is enorm op dreef in de eerste helft. Vanaf het middenveld komt ze steeds maar op, richting de achterlijn van de Zwervers. Vanaf daar volgt dan de voorzet. Het ziet er goed uit, maar helaas worden de kansen nog niet omgezet in doelpunten. De Zwervers hebben ook een hele goede voorhoede. Ze zijn gevaarlijk als ze doorbreken, maar Emma en Tessel houden goed stand. Geholpen door Rosalin, Fleur, Bente en Dune. Melissa speelt net als afgelopen week op het middenveld, van waaruit ze naar voren op kan komen. Dune doet een prachtige doelpoging, Fleur laat een afstandsschot zien, Melissa speelt haar tegenstander uit en doet een schotpoging op doel. Ook Dune verschijnt alleen voor het doel, maar schiet helaas naast.

Aan de andere kant is er minstens zoveel werk, de Zwervers zijn ook erg actief. Helaas valt daar wel de 1-0 uit. De meiden van Rohda krijgen flinke weerstand in deze wedstrijd. Bente laat zien dat ze zich ook thuis voelt in dit team. Volgend jaar wil ze met de meiden in de MO11 spelen, en dat enthousiasme laat ze zien ook. Ze blijft rennen en laat zien hoe je met een mooie sliding de bal nog net binnen de lijnen kan houden. Wat later geeft ze een mooie voorzet op Dune, die het helaas niet met een doelpunt kan afronden. In de verdediging zorgt Joyce voor een prima redding. Met een 1-0 achterstand gaan we de rust in, maar met alle hoop en kans op een mooi vervolg van deze wedstrijd.

In de tweede helft showt Rosalin haar verdedigende capaciteiten weer eens, en zorgt ervoor dat de Zwervers-spits niet kan scoren. Bente neemt de bal mee langs de zijlijn en geeft een fijne voorzet. Helaas is het voor het doel van de Zwervers te druk om het goed af te kunnen maken. Rohda krijgt weer een kans: Bente zet de bal voor op Melissa, die hem doorspeelt naar Dune. De meiden spelen lekker met elkaar over. Dune geeft een voorzet op Melissa, die de bal net naast schiet. Even later probeert Fleur het net te vinden, maar stuit op de grote keepster van de Zwervers. Die overigens ook enorm ver kan uitschieten. Dune en Melissa blijven elkaar goed vinden, daar gaat weer een 1-2tje. Dan krijgen de Zwervers een corner, en geven ze daarmee een spannend en hard schot voor het doel. Joyce weet hem prachtig te houden. Tessel blijft achterin een grote probleemoplosser en weet samen met Emma veel ballen weg te werken. De Zwervers hebben moeite om er doorheen te komen, maar het lukt ze toch om de 2-0 te maken na een goede actie. De meiden van Rohda blijven er voor gaan. Twee prachtige acties voor het doel van de Zwervers worden door de keepster van de tegenstander uit het doel gewerkt. De Zwervers krijgen nog een kans. De spits komt op. Joyce verkleint het doel door uit te komen en weet de spits inderdaad in eerste instantie te stoppen. Ze ligt echter wel op de grond, en daar profiteren de Zwervers van. In tweede instantie belandt de bal namelijk toch nog in ons doel… 3-0. Dat is ook de eindstand. Een beetje vertekend, want het was een gelijk opgaande wedstrijd. Jammer dus, maar omdat het een mooie wedstrijd was, duurt die pijn niet al te lang. Na het douchen stappen de meiden toch weer met een vrolijk gemoed de auto in op weg naar ons eigen complex aan de Broekveldselaan!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie