0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Danny Binnendijk: ‘de man om te haten’

Danny Binnendijk: ‘de man om te haten’

Door Beheerder | 13 augustus 2018 | Nieuws

Vanaf de pupillen doorliep Danny Binnendijk alle jeugdelftallen bij Rohda’76 om vervolgens na enkele wedstrijden in het eerste elftal een andere richting in te slaan: die van het hardlopen. Dat was tien jaar geleden. Nu is hij terug bij Rohda’76. In een dubbelrol: als elftalleider én conditietrainer.

,,Dit is de man om te haten’’. Zo introduceerde Rohda-trainer Willem van Vegten de teruggekeerde Binnendijk aan zijn spelers. Voor dinsdag 14 augustus staat voor de blauwwitten de eerste training op het programma. De meeste voetballers vinden dit nooit de meest aantrekkelijke periode. Die eerste trainingen kenmerken zich vaak door duurlopen om te werken aan een goede basisconditie. Meters maken, peentjes zweten. En daaraan gaat Binnendijk een bijdrage leveren. Want de Bodegraver neemt niet alleen de taak van teammanager op zich, ook op het trainingsveld krijgt hij een rol toebedeeld. ,,Waar dat nodig is ga ik de conditietraining verzorgen. Ik vind het leuk om in een andere rol terug te keren en mijn steentje bij te dragen’’, legt Binnendijk uit. Geen vreemde combinatie voor de bijna 35-jarige die pakweg tien jaar geleden zijn voetbalsloffen verruilde voor hardloopschoenen. Bij Rohda’76 debuteerde Binnendijk in het eerste elftal onder trainer Rob Wolsleger. Die start bij de senioren kreeg geen vervolg. ,,De sfeer vond ik op dat moment niet zo leuk meer en hardlopen deed ik er altijd al bij’’, verklaart Binnendijk zijn keuze van toen. Inmiddels heeft hij al veertien marathons op zijn naam staan, waarbij hij 2.47.28 uur als snelste tijd liet klokken. Nog steeds springt hij iedere dag in de loopschoenen om zijn conditie te onderhouden. Voor wedstrijden kiest hij tegenwoordig voor kortere afstanden, maar in 2019 staat ‘Rotterdam’ weer op zijn wedstrijdkalender. Tegen die tijd moet blijken of de Rohda-selectie profijt heeft getrokken van Binnendijks looplessen.

Foto-onderschrift: Danny Binnendijk tijdens de marathon van Rotterdam.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie