0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MO13 trapt af

MO13 trapt af

Door Annemiek van der Meer | 1 september 2018 | Wedstrijdverslagen

Het nieuwe voetbalseizoen opent de MO13 met een bekerwedstrijd uit bij Olympia. Spannend is dat het voor de meeste meiden de eerste wedstrijd op een groot veld is. Met 11 tegen 11. Alleen Maaike en Sam hebben die ervaring, zij speelden vorig jaar in een ander team ook al op een groot veld. Voor de rest is het nieuw. Voor sommige meiden is het sowieso de allereerste wedstrijd: Noor, Yfke en Sophie staan voor het eerst in hun leven voor het echie op het voetbalveld. Dus: voor allemaal spannend, zo’n nieuw team, zo’n nieuw veld, zo’n nieuwe sport.

Yfke begint als keeper. Die is niet bang en we hebben een mooie verdediging staan met Sam, Rosalin, Noa en Emma, dus dat moet samen vast wel goed komen. En dat gaat zeker goed! Sam overziet als laatste man het hele veld en ruimt alle ballen weg die in de buurt dreigen te komen. Samen met voorstopper Rosalin vormt ze een mooie tandem. Noa op links en Emma op rechts maken de defensie compleet. In deze eerste wedstrijd heeft coach Marcel de opstelling vrij willekeurig gemaakt, maar dit ziet er al aardig gedegen uit!

Op het middenveld zijn Esmée, Noor, Tessel en Esther actief. Meters maken is daar het devies – aansluiten bij een aanval en mee terug naar achteren als er verdedigd moet worden. In de aanval staan Maaike, Sophie en Melissa. En ook dat is een mooi koppel.

Na een kwartier prima spel – waarin Rohda sterk start en veel aan de bal is op de helft van de tegenstander maar waarbij Olympia ook een paar kansen krijgt – verdedigt Sam de bal uit naar Emma. Emma geeft de bal door in de voeten van Sophie. Die pingelt met de bal naar voren, tussen vier verdedigers door, waarna ze uiteindelijk een corner versiert. Maaike schiet die hoekschop prachtig in het zestienmetergebied, waar Melissa klaar staat en scoort! Yes! 0-1, dat is een fijne uitgangspositie!

Helaas slaat Olympia snel terug. Een paar minuten later gaat de 1-1 erin. Een laf balletje waarvan het leek dat-ie naast zou gaan, maar die uiteindelijk toch in de hoek van het doel rolt, net buiten bereik van keeper Yfke.

Niet veel later is het rust. Even bijkomen, wat drinken, en tijd voor de tactische aanwijzingen. Yfke en Rosalin ruilen van shirt – in de tweede helft wil Yfke graag voetballen en Rosalin vindt keepen ook leuk. En het blijft een mooie gelijk opgaande wedstrijd. Esmee laat zich zien en maakt het de tegenstander moeilijk. Sophie probeert steeds weer door de verdediging van Olympia heen te komen. De spits van de tegenstander probeert echter hetzelfde. Gelukkig krijgt Emma haar voet ervoor en brengt die kans om zeep. Even later lukt het Olympia toch om de 2-1 te scoren. Het spel blijft toch aardig gelijk opgaand. Maaike gaat bijna dwars door de verdediging van vier Olympianen heen, geeft de bal door aan Sophie, die op doel schiet – helaas, in de handen van de keeper. Olympia zet iets meer aan en oogt net wat sterker, maar onze meiden houden goed stand. Noor, Esther en Sam houden de verdediging op orde. Ook Yfke staat haar mannetje. Noa staat in de tweede helft in de aanval en zorgt ook daar dat ze steeds aanspeelbaar is. Tegen het eind speelt ze mooi om de verdediging heen, maar helaas lukt het toch net niet om de gelijkmaker erin te krijgen.

Dan fluit de scheids af. Eindstand is 2-1. Geen punten, maar wel een prima ervaring en een mooie wedstrijd! Van Noor had die wedstrijd best langer willen duren, ‘want het was hartstikke leuk!’


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie