0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Aan de bal! Deze keer Mitchell van Waveren, aanvoerder van Rohda’76

Aan de bal! Deze keer Mitchell van Waveren, aanvoerder van Rohda’76

Door Rebonieuws | 24 oktober 2018 | Nieuws

De 22-jarige Mitchell van Waveren is aanvoerder bij het eerste elftal van voetbalvereniging Rohda’76. De getalenteerde Bodegraver is op het veld te vinden als verdedigende middenvelder. Mitchell komt uit Bodegraven en heeft een relatie met Nadine Snijder. Hij werkt op dit moment bij Agium, een financieel detacheringsbureau in Delft. Tijd om eens wat vragen te stellen aan hem!

Hoe is het om aanvoerder te zijn bij Rohda’76?

“Ik voetbal vrijwel mijn hele leven al bij Rohda’76 en dan is het natuurlijk fantastisch om op 22-jarige leeftijd aanvoerder te zijn bij het eerste elftal. We hebben momenteel een erg jong team dat nog veel moet leren, daar past een jonge aanvoerder bij. Met mijn enorme fanatisme probeer ik iedereen mee te nemen om alles te geven tijdens trainingsavonden en vooral wedstrijden. Dit is een rol die ik graag vervul. Vanuit mijn positie is het belangrijk om het team in balans te houden en dit past dan ook bij het neerzetten van het elftal. Daarnaast is het ook erg leuk dat jeugdspelers je herkennen als speler/aanvoerder van Rohda’76 1.”

Hoe staan jullie ervoor in de competitie?

“Na echt een belabberde wedstrijd afgelopen weekend zijn we gezakt naar de middenmoot. Dit is een plek waar ik echt flink van baal en ik vind dat wij veel beter kunnen en moeten. Het is echter wel nog het begin van het seizoen, dus het is niet helemaal realistisch. We hebben een team met potentie en een nieuwe trainer, dit betekent dat we aan elkaar moeten wennen. We begonnen het seizoen met twee goede overwinningen en ik hoop dat we snel weer dat niveau halen. Als wij dat niveau weer kunnen halen ben ik ervan overtuigd dat we minimaal om de bovenste vijf plekken kunnen meedraaien. Ik vind dat wij ook verplicht zijn om dit te halen.”

Het team: vrienden of collega’s?

“Ik kan het met elke speler uit het team goed vinden. Met de meeste jongens gaan we na de wedstrijd vaak nog iets leuks doen, dit zijn zeker vrienden. Ik vind dat een eerste elftal van een vereniging geen vriendenteam hoort te zijn, maar het is wel belangrijk dat je het gezellig met elkaar hebt en dat je het goed met elkaar kan vinden en dat is zeker het geval!”

Welke onderwerpen komen vaak voorbij in de kleedkamer, voor en na de wedstrijd?

“Voor de wedstrijd worden uiteraard de opstelling en de taken van de spelers besproken. Vaak worden ook nog de sterke en zwakke punten van de tegenstander besproken, zodat we hier zo optimaal mogelijk gebruik van kunnen maken. Vlak voor de wedstrijd probeert iedereen elkaar op scherp te zetten, zodat we vlammend de kleedkamer uitkomen. Na de wedstrijd hebben we het vooral over waar we die avond biertjes gaan drinken.”

Hoe staat het met de zenuwen voor een wedstrijd?

“Dit is inmiddels mijn zesde seizoen in het eerste bij Rohda’76 dus ik ben niet heel zenuwachtig voor de wedstrijd. Voorgaande jaren was ik zenuwachtiger. Wel probeer ik voor mezelf en de rest meer spanning rond de wedstrijd te krijgen. Ik denk namelijk dat mensen onder druk beter presteren.”

NOG EEN PAAR PERSOONLIJKE VRAGEN AAN MITCHELL

Droom voor de toekomst?
“Mijn droom met Rohda’76 1 is om zo snel mogelijk kampioen te worden of te promoveren zodat we uit de 4e klasse komen. De zaterdag competities worden steeds sterker ten opzichte van de zondag competities, dus het wordt met het jaar lastiger. Met de goede lichting die er aankomt, denk ik dat wij de komende jaren gemakkelijk mee kunnen draaien in de derde klasse.”

Favoriete club?

“Feyenoord uiteraard.”

Favoriete speler?

“Mijn favoriete speler is altijd Dirk Kuyt geweest, dit was voor mij als jeugdspeler een voorbeeld.”

Voorzet geven of zelf scoren?

“Ik kan van een heerlijke goal of een mooie steekpass allebei genieten, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar goals maken!”

Wie is het beste uit jullie team?

“Voetbal doe je met een heel team en daarin heb je veel meer nodig dan één goede speler. Natuurlijk hebben we een aantal betere spelers, maar iedereen is net zo belangrijk in een team.”

Laatste vraag: Aan wie geef jij de bal door? Diegene gaan we hierna ondervragen!

Waterpoloster Lisa Stolwijk van BZ&PC Bodegraven

Foto: Kees van der Wilk

Bron: Rebonieuws


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie