Home » Er is er een jarig!

Er is er een jarig!

Door Annemiek van der Meer | 2 oktober 2018 | Wedstrijdverslagen

De eerste competitiewedstrijd spelen we op het hoofdveld van Rohda. Met een echte tribune en (dus) ook met veel toeschouwers. De meiden van de MO13 zijn enthousiast en hebben er zin in! Tegenstander VEP werkt goed mee aan het succesverhaal van de dag. Aangezien Maaike vandaag jarig is, is het de bedoeling dat zij ‘player of the match’ wordt. Maar dat word je natuurlijk niet zomaar – daar moet je wel wat voor doen. En dat doet ze: binnen een paar minuten scoort ze haar eerste doelpunt in deze competitie, 1-0! Helemaal in de gloria jubelt ze terug naar de eigen helft. Iedereen is blij voor haar. Het enthousiasme werkt aanstekelijk – de doelpuntdrift werkt door. Sophie scoort de 2 en de 3-0. Joanne maakt de 4-0 en Melissa zorgt er met de 5-0 voor dat de hele tribune met aanhang los gaat. Het zonnetje schijnt, en Rosalin heeft als keepster welgeteld één actie kunnen laten zien.

In de rust besluit coach Marcel dat we deze wedstrijd goed aan kunnen grijpen om eens wat andere posities uit te proberen. De aanvallers worden in de verdediging gezet en de rest van het veld schuift naar voor. Zo houden we het voor ons zelf een beetje spannend en wordt het ook niet saai.

Met Noa, Sophie en Melissa in de verdediging ziet het veld er opeens heel anders uit. Yfke heeft de handschoenen van Rosalin overgenomen en krijgt wel iets meer te doen. Een paar prachtige reddingen, Yfke laat goed zien dat ze lef heeft. Dan neemt Tessel de bal vanaf het middenveld mee naar voren. Ze heeft in de gaten dat ze de bal even bij zich moet houden om de buitenspelval te omzeilen, en besluit uiteindelijk zelf maar te schieten: daar is de 6-0. Even later geeft Esmee een mooie assist, waaruit Emma de 7-0 binnenschiet. Even later redt VEP de eer door uit een klutsbal de 7-1 te scoren. Rosalin houdt de aanvallende verdediging bij elkaar en zorgt dat de gelederen zich weer sluiten. Esther werkt hard en Maaike krijgt weer een kans, maar de bal gaat net naast. Een volgende mogelijkheid wordt door Tessel wel weer benut – via de binnenkant van de paal rolt de 8-1 binnen. Noa bijt van zich af in de verdediging en Sam zorgt met Noor voor het overzicht vanuit het middenveld. Tessel voelt zich steeds meer thuis in de aanval en scoort de 9-1. VEP lukt het om toch nog een keer zelf te scoren: 9-2. De laatste actie komt voor rekening van Sam. Met een enorme pegel van afstand zorgt zij voor de dubbele cijfers: 10-2!

Met recht een feestelijke dag, speciaal voor Maaike!