Home » MO 13-1, Altior uit

MO 13-1, Altior uit

Door Annemiek van der Meer | 7 oktober 2018 | Wedstrijdverslagen

Langeraar. Er zijn dagen dat ik daar niet kom. Sterker – de TomTom kan de weg naar Altior zelfs niet vinden! Maar dat ligt aan de leeftijd (van Tom) en aan het feit dat er een prachtig nieuw voetbalcomplex is aangelegd in Langeraar. Tom denkt dat we in het weiland aan het spelen gaan, maar niks is minder waar: prachtig nieuw kunstgrasveld als hoofdveld, waar we te gast zijn. Supporters zitten vanuit een zetel op de hoofdtribune in het zonnetje te genieten.

We hebben een krap team vandaag; precies elf meiden. Geen gedoe met reserves dus, dat is het voordeel. Maar natuurlijk werkt dat in de loop van de strijd steeds meer tegen. Geen vers bloed in te brengen, en een pijntje hier of daar is niet met even rust op te lossen. Gewoon met z’n allen er tegenaan, van begin tot eind. Geen klacht gehoord hoor, de MO13-meiden zijn geen watjes. Er wordt fanatiek begonnen, en Rohda is duidelijk de meerdere van Altior. Het duurt even voordat we dat omzetten in doelpunten, maar dan lukt het: weer is het Maaike die de score openbreekt. Helaas gaan we de rust in met 1-1, maar ook met alle vertrouwen dat dit wel goed gaat komen.

Na de limonade volgt er weer een lekker doelpunt: Tessel krult een corner rechtstreeks het doel in! Rohda houdt het overwicht, maar het gaat wel wat moeizamer. We leveren steeds wat meer in. De 2-2 laat zich dan ook bijna voorspellen. Omdat we in de aanval echt sterker zijn, nemen we dan het risico om meer meiden naar voren te sturen. Op naar ons derde doelpunt. Het risico valt echter in het nadeel van Rohda uit. Het is Altior dat hun derde doelpunt maakt… De meiden zetten alles op alles maar dat mag niet baten. Integendeel: door alles op de aanval te zetten is de verdediging te mager en daar profiteert Altior van door in de laatste paar minuten nog eens twee keer te scoren. Al met al een enorm geflatteerde einduitslag: 5-2.

Neemt niet weg dat het een leuke wedstrijd was. Een prachtig complex met een fijne tegenstander. En een leuke scheidsrechter. Omdat het vandaag de eerste dag van de Week van de Scheidsrechter is, krijgt hij van alle meiden apart een hand en een chocolade lekkernij. Bedankt, scheids!