0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Beroerde herstart Rohda’76

Beroerde herstart Rohda’76

Door Ad van der Herik | 20 januari 2019 | Wedstrijdverslagen

Verliezen wil niemand. Zeker niet in een derby. Toch overkwam dat Rohda’76. In een pover rechter rijtjesduel zegevierde thuisclub Bodegraven met 2-1. ,,Een gelijk spel zou een juiste uitslag zijn geweest, maar op basis van strijdlust heeft Bodegraven verdiend gewonnen’’, erkende Rohda-coach Willem van Vegten.

Voor het eerst in 43 jaar troffen beide ploegen elkaar in competitieverband. In 1976 scheidde de zaterdagtak van Bodegraven zich af en ging op eigen benen verder als Rohda’76. Bodegraven bleef zich vooral richten op zondagvoetbal. Tot afgelopen zomer. Toen maakten de roodzwarten de overstap naar de zaterdagcompetitie. De KNVB deelde beide ploegen in dezelfde vierde klasse in.

Op het B.J. Suringa-complex aan de Groene Zoom viel er naast een strakblauwe lucht en een kietelend zonnetje voor de voetballiefhebber in de eerste 45 minuten niet al te veel te genieten. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Na de thee toonde de thuisclub zich gretiger en nam na een uur spelen een voorsprong via Mitchel van der Tier. De Bodegraven-aanvaller kon ongehinderd binnenkoppen: 1-0. De timide gasten drongen na de achterstand iets meer aan, maar creëerden nauwelijks kansen. Het aanvalsspel was te voorspelbaar om de gastheren in de problemen te brengen. Wel had Steven Holthuijsen pech met een bal op de paal. En zoals zo vaak valt dan de treffer aan de andere kant. Daar deed Sam Bottenberg zijn vorige club nog meer pijn: 2-0.

Vlak voor tijd bracht verdediger Jeroen van de Zanden met een fraaie kopbal de spanning nog even terug: 2-1. Rohda’76 kreeg zowaar nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar die bleef uit. ,,De punten blijven in Bodegraven, maar aan de verkeerde kant van de weg’’, stelde Van Vegten vast.

IJs en weder dienende ontvangt Rohda’76 aanstaande zaterdag Siveo’60. De heenwedstrijd in Zegveld ging met 1-0 verloren.

 

Foto-onderschrift:  Steven Holthuijsen ziet even later zijn schot op de paal belanden. Foto Jeroen Kok


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie