0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MO13 lekker bezig!

MO13 lekker bezig!

Door Annemiek van der Meer | 10 februari 2019 | Wedstrijdverslagen

Kampioenen! Kampioenen! wordt er na afloop van de wedstrijd al gezongen in de groepsapp van de ouders van de MO13. Nou gaat dat een beetje snel, maar inderdaad: na de eerste twee wedstrijden (…) staat Rohda MO13 fier aan kop in de 2e klasse-4. De sfeer zit er dus goed in onder de supportersschare! Niet voor niks, want ze hebben vandaag een prachtige wedstrijd gezien. Een beginnend zonnetje, ‘een beetje’ wind; de omstandigheden zijn prima voor een lekker potje voetbal. Blijdorp is de tegenstander, en we spelen thuis.

De wedstrijd begint niet zo heel positief. Binnen een paar minuten hebben we een tegendoelpunt te pakken. Hm…dat is even slikken. Maar: nog 57 minuten om het goed te maken. Er wordt, zoals eigenlijk altijd wel in dit team, heel goed samen gespeeld. Sophie schiet op doel, maar de keepster houdt de bal. Een aanval van Blijdorp wordt door onze verdediging netjes afgeslagen. De druk op ons doel blijft echter hoog, en Emma, Sam, Yfke, Noor en Tessel hebben de handen vol. Maar het werkt wel, en er wordt van achteruit ook weer goed naar voor opgebouwd. Zo geeft Emma een mooie bal naar Noa. Esmee blijft de tegenstander op het middenveld storen. De keepster aan de andere kant heeft het ook druk. Want Sophie krijgt weer een schotkans, Melissa probeert het weer, maar Rohda komt er nog niet doorheen. Tot…. Joanne de ban breekt: Met een schot in de hoge linkerhoek scoort ze de gelijkmaker, 1-1. Niet veel later breekt Melissa door de verdediging heen, Sophie neemt de bal over en die scoort de 2-1. Tessel doet ook een poging, maar die bal wordt van de lijn gehouden door een verdediger. Vlak voor rust lukt het Melissa om vanaf de zijkant de 3-1 te scoren. Lekker om zo de rust in te gaan!

De tweede helft begint natuurlijk toch weer spannend. We hebben nu de harde wind tegen, en daar moet wel tegenop gebokst worden. Keepster Esther heeft de handschoenen voor de tweede helft doorgegeven aan Tessel, Sophie is de tweede helft afwezig maar we worden op de rechterflank versterkt met Luna uit de MO11. Dat is de opstelling waarmee we het spel hervatten. Het past allemaal mooi in elkaar en dat blijkt na een minuut of vijf: Joanne scoort de 4-1, en een paar minuten later maakt Sam de 5-1 vanuit een corner van Joanne. Vervolgens scoort de tegenpartij met een mooie harde bal van afstand de 5-2. Maakt niet uit – Rohda voetbalt gewoon lekker door. In de verdediging staat Rosalin haar mannetje. Noa maakt mooie acties en geeft geregeld de bal pasklaar aan bij Luna. Die laat een paar keer een prachtige rush zien, vanaf het middenveld naar de achterlijn, waarna ze de bal lekker voorzet. Melissa lukt het net niet om die mooie actie te verzilveren. Joanne maakt even later weer een doelpunt, mooi in het hoekje. Daar zijn we net van bekomen of ze pakt haar volgende kans, 7-2 en vervolgens ook nog de 8-2. Bijna scoort ook Luna nog, maar dat weet een Blijdorp-verdedigster te voorkomen. Dan blaast scheidsrechter Rolf af. 8-2, met maar liefst 5 doelpunten – waarvan 4 in de tweede helft, dus een zuivere hattrick plus – van player of the match Joanne.

Mooi samenspel, fijne persoonlijke acties, prima sfeer: heerlijke zaterdagochtend!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie