0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MO13 wint bij SoccerBoys

MO13 wint bij SoccerBoys

Door Annemiek van der Meer | 4 februari 2019 | Wedstrijdverslagen

Winst bij Soccer Boys

De eerste geplande wedstrijd na de winterstop, vorige week, werd afgelast. Deze week was het weer weer dubieus: verschillende trainingen zijn afgelast. Op vrijdagmiddag is ook al aangekondigd dat de thuiswedstrijden bij Rohda voor de volgende dag vanwege de sneeuw zijn afgelast. Maar in Bleiswijk heeft het niet zo hard gesneeuwd. Daar zijn de trainingen gewoon doorgegaan. En kan er zaterdag gewoon gevoetbald worden. Dus gaan we met onze meiden gewoon óp richting de girls van de Soccer Boys. Óp naar de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie.

Het is fris, maar er is geen wind. Zo koud als dat we vooraf vreesden, is het eigenlijk niet. We hebben er zin in, het is alweer een paar weken geleden dat er voor het laatst een wedstrijd gespeeld is. We spreken af dat we net zo goed verder voetballen als waar we de laatste wedstrijd voor de winterstop mee gestopt zijn. Die laatste pot, tegen Siveo, was namelijk een hele goeie. Dat hebben de meiden van de MO13 in hun oren geknoopt. Ze beginnen lekker fanatiek, met mooi overspel. Met resultaat: Voordat de meegereisde supporters genoeg moed hebben verzameld om langs de lijn te komen staan, ligt de eerste bal al in het net! Een mooie aanval, waarbij laatste man Sam opgekomen is en op de 16 meter lijn staat. Ze krijgt de bal en knalt hem in de linkerhoek. Binnen vijf minuten  staat het dus al 0-1! Dat gaat lekker. De meiden blijven fanatiek, maar krijgen het allemaal niet voor niks. Er gebeurt veel, waarbij ook de verdediging hard werkt. Zo zijn Noor en Yfke met Emma en Sam lekker bezig achterin. Aan de andere kant worden er diverse corners weggegeven. Maaike neemt ze en gooit ze telkens prachtig voor de goal. Melissa werkt de bal na zo’n corner goed richting het doel, maar de bal wordt van de lijn weggehaald door een Soccer Boys girl. De keepster van Soccer Boys verricht heel veel goed werk. We hebben nog geïnformeerd of ze in is voor een transfer – we zoeken namelijk nog een vaste keepster – maar daarvoor was ze niet te porren. Bij de meeste aanvallen van Soccer Boys loopt onze verdediging, met Sam voorop, hun aanvallers er wel uit. Maar onze keepster voor het moment, Joanne, laat ook een mooie redding zien.

Na de rust – die we dus met 0-1 ingingen – staat Tessel op het doel. Met dezelfde instelling als voor de rust gaat Rohda verder. Ze gaan er vol voor. We hebben geen enkele reservespeelster vandaag, dus we hopen dat de meiden genoeg energie hebben om dit tot het einde van de wedstrijd vol te houden. De middenvelders – Esmee, Maaike en Sophie – zetten een mooie actie op en na een prima voorzet gaat Joanne er met de bal vandoor. Haar schot wordt toch weer door de keepster van de tegenstander gekeerd. Noa rent haar directe grote tegenstander er regelmatig uit en maakt het haar vreselijk moeilijk. Uit al die mooie acties, inclusief de nog steeds prachtige cornerballen van Maaike, moet toch nog een keer een doelpunt vallen… Aan de andere kant wordt keepster Tessel toch aardig warm gehouden. Ze kan een paar keer een mooie redding laten zien. Melissa maakt een goeie actie nadat ze de bal lekker in haar voeten krijgt. Ze werkt zich tussen de verdedigers van Soccer Boys heen, maar de keeper maakt haar doel klein en daardoor schiet Melissa uiteindelijk net naast. Ook Joanne houdt de druk op de tegenstander hoog. Melissa blijft maar gaan en mooie acties maken. Ze krijgt weer een kans, maar struikelt vlak voor het doel over de bal, waardoor de keepster de bal relatief makkelijk kan oprapen. Jammer!  Dan moet ook de Rohda-verdediging weer in actie komen. Emma tikt de bal voor de voeten van de Soccer Boys spits weg, en die valt over Emma’s been. De scheidsrechter geeft er een penalty voor! Keepster Tessel verblikt niet, en wordt er ook niet zenuwachtig van. De Soccer Girl die de penalty moet nemen vindt het blijkbaar wel spannend: ze schiet recht op Tessel af, die de bal daardoor makkelijk kan wegwerken. Poeh, gelukkig voor Rohda!

Soccer Boys dringt steeds harder aan, en krijgt meer kansen. Maar ook Rohda blijft mooie aanvallen opzetten. De bal gaat van Joanne naar Sophie die Melissa weer weet te vinden. Noa maakt een prachtige actie, en die maakt ze heel mooi af: ze schiet de 0-2 binnen! Samen met haar teamgenoten is ze er hartstikke blij mee. Niet veel later blaast de scheidsrechter de wedstrijd af.

Dat was een mooie wedstrijd, de meiden hebben heel goed gespeeld met een prachtige inzet. De eerste drie punten van deze competitie zijn binnen, en verdiend!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie