0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Pindakaas werkt maar een helft bij Rohda’76

Pindakaas werkt maar een helft bij Rohda’76

Door Ad van der Herik | 17 februari 2019 | Wedstrijdverslagen

Pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden? In ieder geval Evert van Benthem. Ruim 30 jaar geleden duikt de jonge uitvoering van de winnaar van de Elfstedentocht van 1985 en 1986 op in een tv-reclame. Op de schaats, lekker peuzelend aan een boterham met pindakaas. Na de Olympische Spelen van 2000 vormde de jeugdige uitgave van zwemmer Pieter van den Hoogenband het boegbeeld van het populaire broodbeleg. Hij zwom in zijn carrière zeven olympische medailles bij elkaar. Anno nu smikkelen de basisscholieren Lieke Martens en Robin van Persie van het smeuïge smeersel. 

Geïnspireerd door deze commercials had Yvonne Koelewijn de selectiespelers van Rohda’76 bammetjes met pindakaas voorgezet tijdens de wedstrijdbespreking. De Rohda-vrijwilligster hoopte vurig dat de sandwiches met pindakaas de eerste punten van het nieuwe jaar zouden brengen. Die opzet slaagde slechts gedeeltelijk. In en tegen Moerkapelle leverde het jeugdige Rohda’76 een puike eerste helft af. Verdiend namen de mannen van Willem van Vegten een 0-2 voorsprong door doelpunten van aanvoerder Mitchell van Waveren (penalty) en junior Jeroen Schouten. De thuisclub antwoordde nog voor de rust: 1-2.

Het goede spel van Rohda’76 uit de eerste helft, kreeg in de tweede 45 minuten geen vervolg. Moerkapelle maakte gelijk (2-2) en daarna kreeg doelman Jeroen Kok nog twee keer hulp van het aluminium.

Komende zaterdag komt het Zegveldse Siveo’60 op bezoek. Met nog meer pindakaas moeten de drie punten op sportcomplex De Broekvelden blijven.

 

Foto-onderschrift: Rohda’76 viert de 0-2 bij Moerkapelle. Foto Sabien Verdonk.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie