Home » Verslag MO13

Verslag MO13

Door Annemiek van der Meer | 18 februari 2019 | Wedstrijdverslagen

Drie maal drie is negen

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag Spelen we in Gouda tegen Jodan Boys. Girls. Na een Lang-zal-ze-leven voor de jarige Esther en fijne voorbespreking van de wedstrijd in een kring op het veld, zijn de meiden er klaar voor.

Het spel gaat lekker snel, waarbij de eerste grote kans voor Rohda is. Op de paal, met een rebound. Die gaat op de lat… oeh… Daar gaat de snelle voorsprong. Jodan Boys profiteert en breekt door onze verdediging heen, ze scoren de 1-0. Da’s balen, maar geen moment laten de Rohda-meiden hun ‘koppie hangen’. Ze blijven lekker voetballen. Elkaar opzoeken, samenwerken, samen werken. Goed kijken en blijven gaan. Sam loopt achterin de gaten dicht en brengt de bal netjes naar voor. Joanne, met haar snelheid en schotkracht, krijgt daar mooie kansen. Net als Melissa, en Noa die heel vaak precies op de juiste plek vrij staat en de bal mooi zuiver doorspeelt. Het duurt dan ook niet lang of Joanne scoort de 1-1. Emma houdt de verdediging goed bij elkaar en zorgt er samen met Rosalin, Noor, Yfke en Sam voor dat de dames van Jodan Boys langzaam maar zeker een beetje gefrustreerd raken. Ze komen er namelijk niet meer doorheen. Ook op het middenveld wordt goed samengewerkt. Maaike geeft nooit op en zorgt voor pass-jes op maat, Esmée, Sophie en Esther rennen de benen onder hun lijf vandaan. Tessel staat de eerste helft op doel, kan zich af en toe wel laten zien maar heeft het al met al niet heel erg druk. Het lukt Jodan Boys in elk geval niet om de kansjes nog om te zetten in successen. Aan Rohda-kant blijven de middenvelders en de aanvallers elkaar goed vinden. Resultaat is er: Joanne scoort de 1-2, een prachtige knal in de linkerbovenhoek! Een paar kansen verder is het rust.

We drinken een bekertje limonade op het veld, het weer is mooi genoeg om niet terug te hoeven lopen naar de kleedkamers. Je zou niet zeggen dat het nog februari is, het lijkt wel zomer!

In de tweede helft zit de spirit er nog steeds in. Maaike neemt een mooie corner; Joanne probeert een lob maar de bal gaat jammer genoeg net over. Rohda blijft lekker overspelen. Tessel staat nu op het middenveld en rent weer lekker in het rond. Joanne krijgt een bal in de buurt, kan er maar net bij en produceert een soort omhaal…. Ziet er prachtig uit, maar de bal gaat jammer genoeg niet helemaal de goede kant op. Sam laat weer een mooie actie zien. Dan krijgt Sophie weer de bal; ze schiet hem tegen de keepster aan. De bal kaatst echter terug, en via Sophie belandt de bal alsnog in het doel: 1-3! Niet veel later neemt Sam een vrije trap, waarbij ze Sophie weer vindt. Die twijfelt niet en scoort nog eens: 1-4. Vervolgens valt er nog bijna een tegengoal. Rosalin, die deze tweede helft op doel staat, weet de bal echter prima te keren. Ook daarna zorgt ze nog twee keer voor een mooi redding. Zo wordt de wedstrijd, tot frustratie van de Goudse tegenstanders, lekker uitgespeeld. De drie punten zijn al weer binnen! Drie wedstrijden in deze voorjaarscompetitie zijn achter de rug. Met steeds drie punten voor onze blauw-witten. En met drie keer drie punten zijn we nog steeds lijstaanvoerder J En het belangrijkste: we hebben weer heerlijk gevoetbald met de MO13!