0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ‘Go’ voor vrijwilligersbeleid en duurzaamheid

‘Go’ voor vrijwilligersbeleid en duurzaamheid

Door Ad van der Herik | 22 maart 2019 | Nieuws

Een paar keer klonk er applaus tijdens de algemene ledenvergadering van 20 maart. Zowel voor de presentatie van Bart Deege (vrijwilligersbeleid) als die van Ronald Schilt (duurzaamheid). Die twee belangrijke thema’s stonden centraal.

 

1.      Vrijwilligersbeleid

De vrijwilligerscommissie – bestaande uit Peter den Dool, Peter van Velzen, Diane Kippersluis, Tamara Vlasveld, Daniel Waknine en Bart Deege – had prima voorwerk geleverd. Aan de hand van de vastgestelde knelpunten heeft de commissie adviezen uitgebracht aan het bestuur. Die neemt het bestuur ter harte en gaat hier verdere uitvoering aan geven.

 

2.      Duurzaamheid

De huidige cv-ketel loopt op zijn laatste benen, de warmwatervoorziening hapert, de ramen in de kantine laten in de wintermaanden veel warmte ontsnappen en de verlichting rond het trainingsveld en veld 3 slurpt energie.

Kortom, alle aanleiding om eens te kijken hoe we de accommodatie kunnen verduurzamen. Op verzoek van het bestuur hebben Ronald Schilt (Merosch) en Maarten Lok (Lok Techniek) een energiescan uitgevoerd. Hun bevindingen deelden zij met de leden. Er valt veel (duurzaamheids)winst te behalen, zo werd duidelijk. O.a. door de verlichting rond de velden te vervangen door LED-lampen, zonnepanelen op het dak, de bestaande ramen vervangen, een nieuwe warmtevoorziening.

Met die omslag is een flinke investering gemoeid. Penningmeester Kees de Jong deed uit de doeken wat dit zou betekenen voor de verenigingskas. De algemene ledenvergadering ging ermee akkoord dat het bestuur de duurzaamheidsideeën verder uitwerkt en het definitieve plan voorlegt in de algemene ledenvergadering van november 2019.

 

Gewijzigde bestuursvorm

Tot slot lichtte voorzitter Arjan Griffioen toe dat er – noodgedwongen – is gekozen voor een bestuur dat bestaat uit 4 personen. Nu er geen 7-koppig bestuur valt samen te stellen, zullen vertegenwoordigers van de diverse commissies periodiek verslag uitbrengen aan het bestuur.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie