0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » JO15-1 weer in kwartfinale beker

JO15-1 weer in kwartfinale beker

Door Omar Putzu | 31 maart 2019 | Wedstrijdverslagen

Wederom is het gelukt om de kwartfinale te bereiken. Vorig seizoen wist de JO15-1 om de kwartfinale te behalen maar stranden toen tegen het sterke Groeneweg JO15-1. Voor de gene die vorig seizoen dit ook hadden mee gemaakt ( Schnider, Sadiq, Milan, Storm en Stijn) was het de taak om ook dit seizoen, met de huidige groep , te proberen om vorig seizoen te overtreffen. Dat lukt tot nu toe goed en wij hadden wel het geluk aan onze zijde. Wij doorliepen met succes de poule fase, 3-1 wist op SJZ, 16-0 tegen Kickers en 3-1 nederlaag tegen Nieuwerkerk waardoor wij op doelsaldo doorgingen. In de 2e ronde wonnen wij overtuigend van Quick Boys met 9-2. Gelukkig waren wij vrij geloot voor de 3e ronde en stroomde wij door naar de 4e ronde. Voorschoten was onze tegenstander en wij mochten ons opmaken om de kwartfinale te halen. 2019 is nog niet ons jaar, ondanks dat wij 1e zijn geworden bij DWO op een wintertoernooi hebben wij in de competitie nog niet gewonnen. Wij hebben 4 gespeeld, 2 verloren en 2 gelijk. Voorschoten is in betere vorm dus wij moesten aan de bak.

Op het mooie hoofdveld bij Voorschoten, onder de warme zon om half 10 begonnen we aan de wedstrijd. De eerste 17 minuten waren redelijk gelijkwaardig. Kansje voor Voorschoten en voor ons. Uiteindelijk kreeg Huibert de bal goed op zijn hoofd en scoorde de 0-1 uit een hoekschop. Huibert scoort regelmatig uit hoekschoppen, is onze beste kopper dus de verdiende voorsprong was er. Niet veel later was er een uitbraak op rechts, waar Stijn niet besloot in te grijpen maar met de tegenstander 50 meter mee liep, kon die man de bal voorgeven , Jeffery lette niet goed op zijn directe tegenstander en met veel geluk lukte het in 2 pogingen om de bal achter keeper Yorick te werken. De stand was weer gelijk en wij moesten weer aan de bak om opnieuw op voorsprong te komen. Linksback Milan nam een vrije trap van  25 meter en schoot de bal fantastisch in de verre hoek buiten bereik van de keeper en wij kwamen op 1-2. Een kans op de 3e treffer ging er niet in maar aan de andere kant helaas wel, een flinke miscommunicatie tussen aanvoerder Pim en keeper Yorick en de tegenstander profiteerde daarvan. 2-2 en de wedstrijd lag weer open, een aantrekkelijke 1e helft met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk is het Tareq die de diepe bal krijgt, ziet de keeper ver voor zijn doel staan en schiet de bal met zijn linker been ( hij is stijf rechts) van een meter of 30 over de keeper in het doel. Een 2-3 rust stand is verdiend. Puntjes op de i gebracht en de wedstrijd proberen te beslissen. Vlak na rust komen wij op een comfortabele 2-4 voorsprong dankzij Tareq die zijn 2e treffer maakt. Kansen op de 2-5 laten wij onbenut. Sadiq miste voor open doel, Jonathan miste een gigantische 1 op 1 kans door de bal over te schieten en uiteindelijk lukte het Voorschoten om de spanning terug te brengen, 3-4 en nog 10 minuten te spelen. Spanning alom. Kansen op de 5e treffer bleven zich opstapelen. Voorschoten ging extreem aanvallend voetballen, maar wij bleven stand houden. Mede dankzij Wessel vd Have, die ons hielp vandaag konden wij stand houden achterin. Uiteindelijk kreeg 3 minuten voor tijd Stijn een onterechte gele kaart van de tot dan goed fluitende jonge scheidsrechter. Dat hielp niet voor de thuisploeg en wij winnen met 3-4. Een spannende wedstrijd, een dikverdiende winst. Een plek in de kwartfinale is een feit. Complimenten aan de ploeg, een lekker patatje na afloop op Rohda was dan ook meer dan terecht.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie