Home » MO13 is lekker bezig

MO13 is lekker bezig

Door Annemiek van der Meer | 31 maart 2019 | Wedstrijdverslagen

Op een stralende zaterdagochtend staan de meiden van de MO13 weer te trappelen. Vandaag spelen we thuis, een inhaalwedstrijd tegen de Zwervers uit Capelle aan den IJssel.

Er wordt vanaf het begin af aan goed druk gezet op de tegenstander. De speelsters oefenen op de tikkie takkie tactiek – ze spelen prima over. De meeste tijd is de bal op de helft van de tegenstander, maar als De Zwervers op onze helft komen dan staan verdedigers Rosalin, Yfke, Sam en Noor direct klaar. Een snelle Zwerfster wordt gedekt door Tessel die vanuit het middenveld een mooie tandem vormt met voorstopper Emma. Ze helpen elkaar goed en vangen op waar nodig. En als het echt spannend wordt achterin dan zet Sam een sprintje in en poetst het vuiltje weer even weg. Keeper Esther heeft niet heel erg veel te doen zo. Na een kwartier spelen geeft Maaike een prachtige voorzet op Sophie. Die spurt naar voren en maakt hem netjes af: 1-0 voor Rohda! Het veldoverwicht komt nu dus ook tot uiting in de stand, dat lucht op! De druk voor het doel van de Zwervers blijft onverminderd hoog. Noa laat een prachtige actie zien. Melissa passt van opzij naar Sophie, die de bal er helaas net niet in krijgt. Esmee pakt een bal af en speelt hem door naar Melissa. Tessel onderschept een bal en schiet hem direct van afstand op het doel. Binnenkant paal, maar op (of net over??) de doellijn weet de keepster hem nog net weg te werken. Een paar corners, genomen door Maaike, zorgen voor spanning. Sam neemt een rebound van een corner op haar slof, maar helaas stuitert de bal een beetje raar. Noa en Melissa maken samen een mooie combinatie. Maaike zet druk op de keeper. Vooralsnog blijft het 1-0, en zo gaan we de rust in.

Esther heeft de keepershandschoenen voor de tweede helft aan Tessel doorgegeven. Bij gebrek aan vaste keeper rouleren we nog steeds. Gelukkig is er altijd wel iemand die het op zich neemt om het Rohda-doel te bewaken. Meteen vanaf het fluitsignaal van scheids Ad zetten de Rohda-meiden de druk er weer op. Sophie brengt de bal vanaf het middenveld naar de achterlijn en zet dan voor op Melissa, die nu spits staat. Ze maakt een soort pirouette met de bal, maar het lukt net niet om daarbij een goal te maken. De keeper weet de bal weg te stompen. Ook Joanne probeert het nog een keer, maar haar schot eindigt op de lat. Dan krijgen de Zwervers wat meer kansen. Yfke weet met een flinke sprint de aanval van een tegenstandster te remmen, waardoor Tessel de bal vrij makkelijk kan houden. Uit een volgende aanval van de Zwervers komt helaas wel een doelpunt. 1-1, waardoor het toch weer wat spannender lijkt dan nodig is. De Zwervers ruiken bloed en blijven aandringen. Hun volgende aanval weet Tessel echter wel te stoppen. Dan geeft Noor een zuivere pass op Maaike, die de bal al sprintend over het hele veld langs de zijlijn meeneemt. Ze zet voor op Melissa, die de bal er net niet in krijgt. In de rebound schiet Joanne ons echter naar 2-1! Rohda trekt het initiatief zo weer naar zich toe. Sophie krijgt – vanuit een lastige positie – weer een kans, maar de bal eindigt in het zijnet. De Zwervers proberen een schot op doel, maar Tessel weet de bal eruit te houden. Weer wordt er netjes opgebouwd van achter uit het veld. Vanaf de zijlijn brengt Esther de bal naar binnen. Sophie draait in en met een hoge bal scoort zij de 3-1. In de verdediging laat Emma een mooie actie zien. Even later krijgen de Zwervers een vrije trap, die direct op doel geschoten wordt. Gelukkig weet Tessel de bal uit het doel weg te werken. Ze heeft deze tweede helft genoeg te doen, het geeft ook een leuke wedstrijd. Maar Rohda laat in het algemeen toch echt wel zien dat ze de betere te zijn. Sam geeft een mooie hoge voorzet op Sophie, die de bal in een keer op haar schoen neemt en zo tekent voor de 4-1. Een paar minuten later wordt de wedstrijd bezegeld: Een corner van Maaike wordt in eerste instantie direct weer over de achterlijn gewerkt. Een tweede corner dus. Die legt ze ruimer voor, waarbij Anouk haar kans schoon ziet: Ze ramt de 5-1 in het doel! Haar eerste doelpunt voor Rohda, en meteen een prachtige! Ze bepaalt hiermee de eindstand van de wedstrijd. De meiden hebben goed gespeeld, en er met z’n allen hard voor gewerkt. Toppers zijn het!