0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Wedstrijdverslag MO13

Wedstrijdverslag MO13

Door Annemiek van der Meer | 10 maart 2019 | Wedstrijdverslagen

Tien!

Na een paar voetballoze zaterdagen mag de MO13 vandaag weer het veld in. Uit tegen VOC in Rotterdam. Het is even zoeken hoe we er moeten komen, maar het is een prachtig complex. Samen met cricketers, hockeyers en zelfs windhonden wordt er veel gesport op en rond het VOC terrein. De meiden van de MO13 hebben er ook veel zin in. Voor het eerst speelt ook Anouk mee, een nieuw en enthousiast Rohda-lid. Ondanks alle weersvoorspellingen lijkt het lekker voetbalweer. Droog en zonnig. Oké, als we net bezig zijn begint het ‘wat’ te waaien. Maar dat drukt de pret niet, en ook de inzet lijdt er niet onder. In eerste instantie tasten de ploegen elkaar een beetje af en gaat het gelijk op. Het spel golft wat op en neer. Het hele veld wordt gebruikt. Rosalin staat op doel en houdt het doel lekker schoon. Dat kan de keepster aan de andere kant niet zeggen… Na een kwartier lukt het Sophie namelijk om haar met een mooie schuiver in de linkerhoek te verschalken. 0-1! Vijf minuten later scoort Joanne de 0-2, na mooi samenspel met Sophie. Rohda heeft de steeds verder aantrekkende wind tegen, maar dat mag de pret niet drukken. Aan beide kanten geeft die wind apart effect. De bal wordt in de lucht echt van richting veranderd. Dan krijgt Rohda een corner. Maaike neemt altijd de prachtigste corners, maar met die wind is het toch even zoeken wat het handigst is. De bal wordt laag gehouden, er wordt overgespeeld tussen Noa, Esmee en Sophie maakt hem uiteindelijk af! Met een 0-3 voorsprong gaan we de rust in.

Nu hebben we de wind mee. Al snel lukt het Melissa om de 0-4 in het net te leggen. Gevolgd door de 0-5 van Noa. De bal komt amper meer over de middenlijn. Onze verdedigers Emma, Yfke, Noor en Rosalin schuiven dus ook maar mee naar het midden. Tessel heeft als keeper niet al te veel te doen. VOC heeft deze tweede helft welgeteld twee keer een uitbraak, en dan blijkt wel weer dat het toch prettig is om iemand op goal te hebben staan. Tessel komt goed uit om de bal weer mee te kunnen geven aan haar teammaatjes. Sam maakt echt gebruik van de wind, met een lekker schot legt zij de 0-6 er in. Op aangeven van Esther maakt Esmee vervolgens de 0-7 en vijf minuten later ook nog eens de 0-8. Trots zijn we met z’n allen! Maar het is nog niet gedaan. Sophie komt op vanaf het middenveld, zoekt de goede hoek op en scoort de 0-9. Tja, en dan willen we het natuurlijk ook helemaal afmaken. Vanuit de dug out wordt er al geroepen: ‘Tien Tien Tien’… en daar is ie dan: Via de binnenkant van de paal maakt Sophie de wedstrijd af op 0-10.

Wat een leuke welkomstwedstrijd voor Anouk!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie