0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Met dank aan Anouk, Carmen en Lisa!

Met dank aan Anouk, Carmen en Lisa!

Door Annemiek van der Meer | 20 mei 2019 | Wedstrijdverslagen

Met een nogal gehavend team staan we voor de opgave van onze een-na-laatste competitiewedstrijd. Uit tegen CKC, in het Kralingse Veer, Rotterdam. Geblesseerden, kamp, er kwam van alles tussen. We zijn dan ook heel erg happy dat Carmen, Lisa en Anouk, als jonkies van de MO15, ons willen bijstaan. Carmen als echte keepster, wat een enorme luxe is als je team geen vaste keeper heeft. Anouk op het middenveld en Lisa in de voorhoede. Daarmee zijn we echt wel uit de brand!

Lisa laat meteen zien wat ze in haar mars heeft. Met een mooie actie legt ze direct de 0-1 in het net. Dat is lekker zeg, en het neemt meteen de druk een beetje weg. Melissa legt de bal meteen nog eens in de voeten van Lisa, maar die bal eindigt helaas naast het doel. Rosalin speelt Noa met een mooie pass aan. Die speelt de keeper van CKC uit, maar de bal gaat dan toch over de achterlijn. Esther heeft een pittige tegenstander. Ondanks een zere pols en een zere keel houdt ze wel gewoon stand en laat ze zich toch echt niet opzij zetten. Schouder erin en gaan! Lisa krijgt weer een goede bal. Ze draait om de verdediging heen, geeft de bal voor op doel en Noa tikt hem binnen! 0-2, daar is ie. Emma speelt de bal netjes op Lisa, die geeft hem weer door naar Melissa in de spits, en haar actie eindigt in een corner.

Als CKC zich eindelijk even op de helft van Rohda laat zien, wordt meteen duidelijk dat ook onze achterhoede, onder aanvoering van Sam, alert is. De superverdedigers werken de bal direct weer naar het middenveld, via Esmée, en verder naar voren. Maaike neemt – ondanks een zere lies – een corner die ze lekker hoog voor de pot brengt. Melissa neemt de bal vol op haar voet, maar helaas laat de keepster een mooie redding zien. Niet veel later komt ook Carmen in actie; met een mooie duik laat ze zien dat ook wat ingewikkeldere ballen goed aan haar besteed zijn. De bal wordt weer naar het middenveld gebracht. Via Tessel naar Anouk, die een supermooie steekbal geeft op Lisa. Zij maakt hem op volle snelheid keurig af: 0-3! Anouk speelt een paar minuten later zelf een Rotterdamse verdediger prachtig uit, en tikt de bal in de korte hoek. Dat is onze vierde goal, het gaat wel heel soepeltjes! Niet veel later geeft Noa een mooie bal op Melissa, die speelt hem door naar Lisa die hem direct weer afmaakt: daar staat de 0-5. Zo gaan we de rust in.

In de kleedkamer spreken we af dat de verdedigsters die nog niet zoveel doelpunten op hun naam hebben – ja, logisch, als superverdedigers! – nu in de voorhoede gezet worden. Wie weet lukt het ze om ook een doelpunt te scoren. Rosalin is de eerste die de spitspositie een keer overneemt van Melissa. En dan blijkt dat niet alleen Rosalin zich enorm in de kijkert speelt, ook Melissa laat zien dat ze als verdediger nog steeds haar mannetje staat! Rosalin is enorm veel aan de bal. Ze creëert verschillende kansen maar het lukt niet direct om ze af te maken. Een mooie voorzet van Lisa zorgt ervoor dat Rosalin de bal met een enorme knal op doel af stuurt. Er zit een prachtige draai in. Helaas raakt de bal de paal, waarna die net niet rechtstreeks in het doel terecht komt. Maar Noa geeft hem een laatste tikje, waardoor het wel 0-6 wordt, dankzij dat prachtige schot van Rosalin. Dan neemt Yfke, als linksback, de spitspositie van Rosalin over. Er komen over en weer nog een paar kansen, maar die worden niet verzilverd. Niet door CKC, maar jammer genoeg ook niet door Rohda. De eindstand is 0-6. En het resultaat is weer wat extra zelfvertrouwen. Dat komt goed van pas, zo aan het eind van de competitie. We handhaven onze koppositie. Volgende week spelen we de kampioenswedstrijd. Thuis, om 8.45 uur, tegen de nummer 2 van de competitie, Gouda. De winnaar van dat duel mag zich kampioen noemen. Wij zijn er klaar voor!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie