0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MO13 verliest kampioenswedstrijd

MO13 verliest kampioenswedstrijd

Door Annemiek van der Meer | 30 mei 2019 | Wedstrijdverslagen

De spannendste zaterdagochtend van dit seizoen: de mo13 speelt – als lijstaanvoerder – de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Tegen de nummer twee, Gouda. Een punt verschil zit er tussen deze teams. Dat betekent dat de winnaar van dit duel er met de kampioenstitel vandoor gaat. Als de meiden er al niet een beetje nerveus van zijn, dan zijn de supporters dat wel. De tribune zit afgeladen vol met fanatiekelingen, en dat om 8.45 uur in de ochtend…

Binnen no time zorgt Sam ervoor dat de eerste spanning bij Rohda wat weg ebt: met een heerlijk afstandsschot schiet ze de 1-0 in de goal! Dat is lekker! Maar het is niet zo dat de meiden inzakken; met de volle inzet wordt er doorgespeeld. Keepster Anouk Vermeer houdt de ballen eruit, de rest loopt de benen uit het lijf om het spel te blijven maken. Maar Gouda is ook niet te stoppen, en scoort met een mooie goal de 1-1. En niet heel veel later ook de 1-2. Zo gaan we de rust in, met wel een beetje de bibbers in het lijf. Met de nodige peptalk en tactische aanwijzingen in de kleedkamer wordt het team weer opgekrikt, en komt het vertrouwen terug. De tweede helft blijft Gouda de kansen krijgen. Tessel staat ondertussen op doel, en verricht een aantal prachtige reddingen. Maar wat is het spannend! En dan scoort Sophie de 2-2, wat een heerlijkheid! Het gejuich is niet van de lucht, de hele supportersschare gaat los.

De meiden blijven er enorm voor gaan. Toch lukt het Gouda om er nog een aantal keer goed doorheen te komen. En dan valt de 2-3. Het gejuich is dan voor de roodhemden van de tegenstander. Wat volgt is een aanslag op de zenuwen van de voetbalsters en van alle aanhang. Een gelijkspel kan voor Rohda ook genoeg zijn, dus wordt er uit alle macht gerend en geprobeerd. Maar dan fluit scheidsrechter Van den Herik toch het laatste fluitsignaal. Het is gedaan. Gevochten als leeuwinnen. Maar Gouda krijgt de bloemen en het feest. We gunnen het ze best, maar het was zo leuk geweest als…


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie