0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Taaie tegenstander MO13

Taaie tegenstander MO13

Door Annemiek van der Meer | 15 mei 2019 | Wedstrijdverslagen

Het geel-blauwe Berkel kwam deze zaterdag op bezoek bij de mo13 meiden van Rohda. Dat is een team uit de onderste helft van de rangschikking van deze competitie. En onze meiden staan nog steeds bovenaan….  We willen deze wedstrijd dus ook weer winnen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Rohda is zeker aan de sterkere kant. Het lukt echter niet om er doorheen te komen. Halverwege de eerste helft vieren we al een mooie goal van Melissa, maar die wordt helaas afgekeurd. Waarschijnlijk zag de grensrechter er buitenspel in, maar wij hadden graag een beroep gedaan op de VAR… Niet getreurd, we moeten er gewoon nog een maken. Emma schiet vanaf de zijlijn met een lange afstandschot net naast… Een doelpoging van Anouk stuit op de goed uitgekomen keepster. Melissa scoort bijna weer, maar die bal gaat over. Een volgende bal van Melissa tikt de keepster weer net naast. Esmee zet op het middenveld de lijnen uit en behalve Emma verbindt ook Noor de voor- en achterhoede met goed geplaatste passjes. Achterin zorgen Sam, Rosalin en Yfke voor een goede verdediging. Samen met Maaike, die een keer de rol van voorstopper op zich neemt. In de voorhoede houdt Noa de druk aan de rechterkant er goed op. Tessel staat op doel, deze eerste helft. Een paar keer is het spannend, maar er komt geen bal doorheen die eerste helft.

De tweede helft neemt Esther de keepersrol over. We hebben nu de wind mee, zou dat helpen bij het maken van nog wat doelpunten? Berkel ruikt een kans, maar Yfke helpt die kansen met een paar mooie acties om zeep. Anouk geeft een flinke knal op doel, die jammer genoeg net naast draait. Joanne zet met een mooie actie haar tegenstander op het verkeerde been. Even later brengt Maaike de bal door naar Joanne, die een mooie bal op Noa geeft. Er wordt lekker samengespeeld. Helaas stopt de keeper van Berkel deze prachtige actie. Dan komt Sam iets verder op naar voren en probeert nog eens een afstandsschot. Ook nu lukt het de keepster van Berkel om dat schot op te vangen. Een volgende aanval van Berkel zorgt voor een spannende situatie op onze zestienmeter-lijn. Daar gaat het mis voor Anouk. Wat er precies gebeurt is onduidelijk, maar het levert haar een fikse knieblessure op. Nadat het spel even stil is gelegd en Anouk wordt verzorgd gaan we verder zonder haar. Ondanks de schrik blijven de meiden gewoon door voetballen. En eindelijk lukt wat al een hele tijd in de lucht hing: een doelpunt voor Rohda! Joanne geeft het beslissende tikje waarmee ze de keepster eindelijk passeert. 1-0, en het doelpunt wordt opgedragen aan Anouk. Niet veel later volgt het laatste fluitsignaal. De winst in de pocket. We wensen Anouk een goed herstel, en hopen dat ze toch binnenkort weer aan voetballen toekomt. En als het herstel van de al wat langer geblesseerde Sophie dan ook doorzet, kunnen we hopelijk onze laatste wedstrijd van het seizoen weer lekker met zijn allen spelen!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie