0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Vervuiling en vernielingen

Vervuiling en vernielingen

Door Ad van den Herik | 19 juli 2019 | Nieuws

,,Zoiets doet mijn kind niet’’

Mooi zo. Als niemand troep achterlaat op ons kunstgrasveld, dan ligt er niks. Zo simpel is het. Helaas, de praktijk leert anders. Kijk maar naar de foto. 

Geen hek te hoog

Buiten de tijden dat de elftallen van Rohda’76 gebruik maken van de velden voor trainingen en wedstrijden, blijkt ons complex populair. Na schooltijd bijvoorbeeld. Dan komen veel jongeren een balletje trappen. Een hoog hek, een afgesloten toegangspoort en een bordje verboden toegang voor onbevoegden houdt hen niet tegen. Op zondag zijn het naast jongeren vooral arbeidsmigranten die massaal over de afrastering klimmen. Of zij forceren het toegangshek met een breekijzer. En van dat illegale gebruik van ons complex wil Rohda’76 af. Zeker nu eind van deze maand een nieuw kunstgrasveld wordt opgeleverd. Een dure gemeenschapsvoorziening waarmee we zuinig en verantwoord willen omgaan.

Vervuiling en vernielingen

Dat wij niet langer willen dat wildvreemden zonder toestemming gebruik maken van onze velden is niet zonder reden. Zij vervuilen vooral het kunstgrasveld: peuken, kauwgum, glas, flessen, koekverpakkingen, snackverpakking, drinkpakken, bekers enzovoort laten zij achter. En dat terwijl er vuilnisbakken rond het kunstgrasveld staan. Er is zelfs een keer een barbecue op het kunstgrasveld gehouden. Ongekend.

Daarnaast krijgen wij steeds meer te maken met vernielingen: geforceerde toegangspoort, kapotte netten, doorgeknipte kettingen, afgebroken doelstangen, belopen van ingezaaide velden, verwijderen van afzetlinten. Noem maar op. Wie het niet gelooft, moet maar eens iemand van de onderhoudsploeg naar zijn ervaringen vragen. Bijna dagelijks moeten onze vrijwilligers de rommel van anderen opruimen. En de geleden schade komt voor rekening van onze vereniging. Voor de leden dus. Voor jullie.

Zoeken naar een oplossing

Omdat wij dit probleem niet alleen kunnen oplossen, hebben wij per brief de gemeente hiervan deelgenoot gemaakt. In overleg met de gemeente willen we zoeken naar een oplossing. Natuurlijk weten wij dat niet iedere ‘wildvoetballer’ zich bezondigt aan vervuiling en vernieling, maar blijkbaar is er ook geen sprake van een onderling corrigerend vermogen. 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie