0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Feestelijke ingebruikname veld en verlichting

Feestelijke ingebruikname veld en verlichting

Door Ad van den Herik | 10 november 2019 | Nieuws

Rohda’76 maakt al een poosje gebruik van haar gerenoveerde kunstgrasveld en de in oktober aangebrachte LED-veldverlichting, maar van een officiële ingebruikname was het nog niet gekomen. Dat gebeurde donderdagavond 7 november. Met een druk op de knop door sportwethouder Dirk-Jan Knol, Rohda-voorzitter Arjan Griffioen en kantoordirecteur Rabobank Bodegraven Maurits Versteegh flitsten om 20.00 uur de nieuwe lampen aan. Vervolgens namen Knol en Arie Plomp, erelid van Rohda’76 en bestuurslid van de Buitensportvoorzieningen Bodegraven (BSV), de schop ter hand. Met het strooien van kurkkorrels in het doelgebied, markeerden de twee mannen de oplevering en ingebruikname van het nieuwe kunstgrasveld.

Het vervangen van de energie slurpende lampen door LED-verlichting geldt als een eerste aanzet voor de duurzaamheidsslag die Rohda’76 de komende jaren gaat slaan. Door subsidie van het rijk, de provincie, de Club van Honderd van Rohda’76 en het Rabo Dichtbijfonds, kon de vereniging deze investering bekostigen. Voorzitter Griffioen bedankte de gemeente en de financiële weldoeners voor hun bijdragen. ,,We hebben inmiddels ook het enkel glas in de kantine vervangen door hoog rendementsglas. Die maatregelen zorgen voor een lagere energierekening en minder belasting van het milieu’’. Daar blijft het volgens de preses niet bij. ,,De komende jaren gaan we nog verder aan de slag met een energiezuinige warmtevoorziening en zonnecollectoren op het dak van de kantine en de kleedkamers. Op die manier voorzien we straks in ons eigen energieverbruik’’, besluit de Rohda-voorzitter.

Wethouder Knol prees Rohda’76 om haar getroffen maatregelen en benadrukte dat verenigingen voor duurzaamheidsmaatregelen bij de gemeente kunnen aankloppen voor een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Hier een korte filmipressie: https://www.facebook.com/Rohda76/videos/615067485696583/

 

Enkele foto’s van de ingebruikname van kunstgras en LED-verlichting. Foto’s Danny de Vries 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie