Home » Goed gestreden

Goed gestreden

Door Annemiek van der Meer | 20 januari 2020 | Wedstrijdverslagen

Met een schone lei beginnen we vandaag aan de voorjaarscompetitie. Vorige week speelden de MO13-1 meiden een niet al te beste wedstrijd, om er weer in te komen. Nu zijn we dus al warmgedraaid, en klaar voor de nieuwe en al bekende tegenstanders in onze poule van de 1e klasse-2. Gouda is de eerste tegenstander, we zijn bij hen te gast. Ondanks dat we niet op volle sterkte zijn, vanwege open dagen van de middelbare school, een griepje en ander fysiek ongemak, gaat het team er wel vol voor. Er wordt hard gewerkt, en de strijd met Gouda gaat gelijk op. Maaike staat goed te keepen. Als Rohda een corner krijgt, neemt Sam de bal flink op haar slof. Noa staat scherp bij de keeper, en daarmee krijgt Joanne de kans om de bal met een fijne heupzwaai in het doel te frommelen. 0-1, dat is lekker! Maar de teams houden elkaar in balans, en niet veel later maakt Gouda de 1-1, ook uit een hoekschop. Zo gaan we de rust in.

Met Tessel op doel starten we de tweede helft. Gouda komt sterk uit de startblokken en zorgt voor veel druk. Ondanks fanatiek verdedigen van Sam, Esmee, Maaike, Anouk, Esther en Emma en ondanks het keeperswerk van Tessel, is het eigenlijk wachten tot Gouda toeslaat. En jawel, een klein foutje van Rohda en Gouda kent geen genade: daar is de 2-1. Onze meiden laten het er niet bij zitten en blijven gaan. Langzaam verslapt de druk aan Goudse kant en Rohda krijgt weer kansen. Het middenveld kan de aanvallers weer aanspelen. Joanne krijgt een kans, Melissa en Sophie spelen lekker samen en ook Dune en Noa willen er voor gaan. Emma probeert het nog eens wat verder naar voren. Sam schiet de bal van afstand, maar al onze doelpogingen weet Gouda te keren. Rohda ’76 heeft er voor gevochten, maar als de scheids de wedstrijd affluit is de eindstand 2-1 in het voordeel van Gouda. Een fijne wedstrijd. Jammer van de uitslag, maar er is goed gestreden!