0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 countert naar zege

Rohda’76 countert naar zege

Door Ad van den Herik | 26 januari 2020 | Wedstrijdverslagen

In de derby tegen Zwammerdam trok Rohda’76 verrassend aan het langste eind. Tegen de nummer twee van de ranglijst knokten de defensief ingestelde Bodegravers zich naar een overwinning: 1-2.

Rohda’76 liet de gehele wedstrijd het initiatief aan Zwammerdam en probeerde via snelle counters gevaarlijk te worden. Een strijdplan dat binnen een kwartier al resultaat opleverde. Een te harde terugspeelbal kreeg de Damse keeper Kaj van den Heuvel niet onder controle. Pim de Vries pikte het speelwerktuig handig op, maar werd door de Zwammerdamse doelman tegen de grond gewerkt. De toegekende strafschop schoot aanvoerder Mitchell van Waveren gedecideerd binnen: 0-1.

Na de rust eenzelfde spelbeeld: Zwammerdam viel aan en Rohda’76 trok zich massaal terug rond de eigen zestien. De omsingeling leverde aanvankelijk nauwelijks kansen op tot een mislukte voorzet van Koen Woudenberg invaldoelman Renaldo van Poelgeest verraste: 1-1.

Rohda’76 rechtte de rug en met nog een klein half uur te gaan, counterden de mannen van vertrekkend coach Willem van Vegten opnieuw succesvol. De op rechts mee opgekomen Jeroen van de Zanden zette met een lepe voorzet Daniël Poot vrij voor het doel. Die wist met dat buitenkansje wel raad: 1-2. In de resterende tijd deden zich nog enkele hachelijke situaties voor in het Bodegraafse strafschop gebied, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Komende zaterdag 1 februari speelt Rohda’76 thuis tegen Zevenhoven, een tegenstander die nu – samen met Zwammerdam – de tweede plaats bezet. De wedstrijd op sportpark De Broekvelden begint om 14.30 uur.

 

Foto-onderschrift: De Rohda-defensie draaide overuren tegen Zwammerdam. Foto Jaap Peters

 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie