0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » In memoriam Jan Blijleven

In memoriam Jan Blijleven

Door Ad van den Herik | 6 maart 2020 | Nieuws

Op 29 februari 2020 stond Jan Blijleven als scheidsrechter op het veld bij Rohda’76 MO17-1 tegen Jodan Boys MO17-1. Dat was zijn eerste optreden als arbiter na zijn herstel van een medische ingreep. Jan had namelijk een nieuwe heup aangemeten gekregen. Na afloop van de wedstrijd liet hij weten dat hij heerlijk had gefloten. Hij had er zin in om weer iedere zaterdag zijn wedstrijden mee te pikken. Zover zou het niet komen. Geheel onverwachts overleed hij op vrijdag 6 maart 2020 op de veel te jonge leeftijd van 57 jaar.

Geïnspireerd door de enthousiaste verhalen van zijn buurvrouw Yvonne Koelewijn zette Jan zo’n 25 jaar geleden zijn eerste stappen op ons complex. En hij voelde zich direct thuis bij Rohda’76. En toen niet veel later zijn zoon Lars zich als jeugdspeler meldde, bood hij zich direct aan als jeugdleider. Dat jeugdleiderschap bleek slechts het begin van een indrukwekkende staat van dienst bij onze vereniging. Want naast het jeugdleiderschap vervulde hij de functies van wedstrijdsecretaris junioren, coördinator scheidsrechterszaken, organisator van de jeugdkampen voor de jongste jeugd en survivalkampen in het Belgische Durbuy. Na het jaarlijkse sponsortoernooi kon je bij Jan terecht voor een goed gegaard stuk vlees van de barbecue. Kortom een echte doener, een echte clubman.

Wijno Verweij maakte Jan al die jaren van dichtbij mee. ,,Jan was bij Rohda’76 vooral bekend als scheidsrechter. Hij heeft honderden wedstrijden gefloten. Niet alleen bij Rohda’76. Ook bij de zusterverenigingen ESTO en De Rijnstreek en bij SC Feyenoord deden ze nooit tevergeefs een beroep op hem’’.
Met het overlijden van Jan verliest Rohda’76 een clubman pur sang. Maar zijn vrouw Lieneke, dochter Mayke en zoon Lars gaan hem het allermeeste missen. Wij wensen hen heel veel sterkte en kracht toe in hun leven zonder Jan.

Bestuur Rohda’76


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie