0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 verslikt zich opnieuw in Bodegraven

Rohda’76 verslikt zich opnieuw in Bodegraven

Door Ad van den Herik | 8 maart 2020 | Wedstrijdverslagen

Het lukt Rohda’76 maar niet om Bodegraven over de knie te leggen. Vorig seizoen ging de uitwedstrijd verloren en speelde het team van Willem van Vegten thuis gelijk. Deze voetbaljaargang hielden de twee ploegen het in hun eerste ontmoeting op een remise (1-1). In de terugwedstrijd ging Rohda’76 weer de bietenbrug op: 3-2.
Derby’s brengen bij Bodegraven altijd bijzondere krachten naar boven. De roodhemden stijgen vaak boven zichzelf uit. Daar heeft Rohda’76 niet altijd een passend antwoord op. Ook dit keer bleven de blauwhemden op het B.J. Suringacomplex weer met lege handen achter. Onnodig. Hoewel zelf niet in geweldige doen, was Rohda’76 wel de bovenliggende partij en creëerde de meeste kansen. Rohda’76 – spelend met rouwbanden vanwege het onverwachtse overlijden van clubman Jan Blijleven – kwam ‘per ongeluk’ op achterstand. Na een blessurebehandeling wilde Bodegraven een sportief gebaar maken door de bal terug te geven. Dat deed Jari Kwakkenbos iets te uitbundig. De geste belandde in het Rohda-doel: 1-0. Die ‘vergissing’ herstelde Bodegraven en gaf Rohda’76 vrije doorgang om de 1-1 te maken. Pim de Vries zal zelden zo ongehinderd een doelpunt hebben gemaakt.
Even daarna verkeek Rohda-goalie Nova Markarian zich op een schot van afstand van Casey Kwakkenbos: 2-1. Met die stand zochten de ploegen de kleedkamer op. In de tweede helft drong Rohda’76 aan en zag haar inspanningen beloond met een doelpunt van Jeroen Schouten: 2-2. De schutter raakte even later ook nog de paal. Met nog tien minuten op de klok viel de winnende treffer in het voordeel van Bodegraven. Een vrije trap van Jari Kwakkenbos op zo’n meter op 40 van het Rohda-doel werd door niemand beroerd en stuiterde in het doel: 3-2.
Komende zaterdag 14 maart ontvangt Rohda’76 de nummer twee van de ranglijst: Alphense Boys. De wedstrijd op sportpark De Broekvelden begint om 14.30 uur.

Foto 1: Steven Holthuijsen kopt de bal weg voordat Jari Kwakkenbos gevaarlijk kan worden.
Foto 2: Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Rohda’s clubman Jan Blijleven (57). Foto’s Kees van der Wilk


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie