0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Coronavirus en de gevolgen

Coronavirus en de gevolgen

Door Arjan Griffioen | 1 april 2020 | Nieuws

Beste leden, trainers, ouders, vrijwilligers, sponsoren en sympathisanten van Rohda’76,

 Het voetbalseizoen 2019-2020 is voorbij. Dat heeft de KNVB laten weten. De voetbalbond bepaalde haar standpunt nadat het kabinet dinsdag 31 maart 2020 had aangekondigd dat de beperkende maatregelen in ieder geval blijven gelden tot 28 april. Op die manier wil het kabinet de verspreiding van het coronavirus tegen gaan.

 Onvermijdelijk besluit

Echt heel jammer dat de KNVB tot dit besluit is gekomen, maar het was natuurlijk onvermijdelijk. Het gaat tenslotte om de gezondheid van ons allemaal. Op 21 april horen we van het kabinet hoe het maatregelenpakket er na 28 april uit komt te zien. Laten we hopen dat we dan bemoedigende berichten te horen krijgen.

 Geen toernooien en familiedag

De standpunten en besluiten van het kabinet en de KNVB hebben niet alleen gevolgen voor de competitie, maar ook voor de geplande activiteiten bij Rohda’76. Zo vervallen alle toernooien en de familiedag. Helaas, we hadden het graag anders gezien. Wie weet kunnen we in de maand juni nog wat onderlinge wedstrijdjes of trainingen regelen, maar daar valt nu nog niks zinnigs over te zeggen.

 Financiële gevolgen

Noodzakelijkerwijs heeft Rohda’76 een crisisteam geformeerd. Dat bestaat uit vertegenwoordigers van alle geledingen binnen de vereniging: senioren, jeugd, technische commissie, kantinebeheer enz. Dat crisisteam probeert zo goed mogelijk in beeld te brengen wat de (financiële) gevolgen zijn voor Rohda’76. En natuurlijk wat we eraan kunnen doen. Heb je bruikbare suggesties of slimme ideeën op het gebied van kostenbesparing of extra inkomstenverwerving? Prachtig, deel ze met ons via info@rohda76.nl. Inmiddels heeft de KNVB laten weten alle voetbalverenigingen tegemoet te komen met een eenmalige bedrage van € 4.000. Een mooie geste, maar bij lange na niet voldoende om onze financiële nood te lenigen.

 Ons complex aan de ketting

Vanwege alle maatregelen blijft ons voetbalcomplex dus gesloten. Omdat er nog geregeld ongenode gasten over de hekken klimmen, zijn op het kunstgrasveld alle doelen aan de ketting gelegd zodat ze niet gebruikt kunnen worden. De toegangspoorten rond het veld zijn van kettingen voorzien. De boa’s en politie controleren regelmatig of er geen ‘wildvoetballers’ over de afrastering klauteren. Hopelijk is iedereen zo verstandig om weg te blijven en hoeven de handhavers niet in actie te komen.

 Pubquiz

Ondertussen zien we dat de coronacrisis tot onderlinge verbondenheid leidt. Ook in Bodegraven. De één begint een buurtbibliotheek, de ander doet boodschappen voor ouderen en kleinkinderen brengen in de tuin een serenade aan opa en oma. Prachtig allemaal.

Wij proberen binnen de beperkte mogelijkheden te werken aan het verstevigen van de verenigingsband. Wie heeft er lumineuze ideeën? Laat het ons weten. Beter nog, zet zelf iets op touw. Wij bereiden momenteel een online pubquiz voor waaraan iedereen kan deelnemen. Met veel voetbalvragen. Over Rohda’76 en de eredivisie.

 Tot slot

Graag hadden we je ander nieuws gebracht, maar gezamenlijk komen we deze lastige periode door. Hou je aan de regels en blijf gezond. Op of even na 21 april praten we je verder bij.

 Namens het bestuur,

Arjan Griffioen – voorzitter


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie