0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Kinderstemmen verbreken de stilte op het kunstgrasveld

Kinderstemmen verbreken de stilte op het kunstgrasveld

Door Ad van den Herik | 29 april 2020 | Nieuws

Gelukkig konden de ballen, hesjes en pionnen weer uit het materiaalhok en doorbraken kinderstemmen na zes weken de stilte op het kunstgrasveld. De versoepeling van de coronamaatregelen was woensdag 29 april zicht- en hoorbaar op ons voetbalcomplex. Om 17.00 uur beten de spelers van JO13 1 het spits af, gevolgd door JO14 1. Ook de overige jeugdelftallen mogen weer aan de bak.

Natuurlijk is het voor iedereen wennen, improviseren en goed opletten om volgens de richtlijnen van het RIVM te handelen. Vooral bij de elftallen van JO13 tot en met JO19. Die moeten een onderlinge afstand bewaren van anderhalve meter. Dus geen partijtje als afsluiting van de training. Veilig houden en aantrekkelijk maken is best een uitdaging voor onze jeugdtrainers. Gelukkig kunnen de gedreven oefenmeesters – naast hun eigen kennis – putten uit kant en klare ‘anderhalvemetertrainingen’ die de KNVB op haar website aanbiedt. Voorzitter Arjan Griffioen toont zich tevreden over de eerste ervaringen. ,,We hebben heel veel tijd, zorg en aandacht besteed aan de voorbereiding om de trainingen weer op een verantwoorde manier van start te laten gaan. Aan de hand van ervaringen van trainers, spelers en ouders kijken we of we straks iets moeten aanpassen of bijstellen. Dit is tenslotte iets wat ons allemaal aangaat. We moeten het gezamenlijk doen.’’
De voorzitter laat weten dat straks ook niet-leden welkom zijn om mee te trainen, maar om hun veiligheid te garanderen wil Rohda’76 eerst met de eigen leden ervaren hoe het is om onder deze bijzondere omstandigheden te trainen.
Buiten de training van Rohda’76 is het sportcomplex gesloten en mag er niemand op de velden.

Foto-onderschrift: Voorafgaand aan de training krijgen de Rohda-spelers van JO13-1 veiligheidsinstructies. Foto Ad van den Herik


Laatste nieuwsberichten

Jeugd mag blijven trainen, verdere beperkingen voor senioren

5 november 2020 | Corona updates | Nieuws

Helaas, het is al winterstop. De competitie voor zowel jeugd als senioren wordt op z’n vroegst op zaterdag 16 januari 2021 hervat. In dat geval is het de bedoeling dat we tot eind juni 2021 doorvoetballen. Jeugd Maar goed, zover is het nog niet. Tussentijds kan er nog van alles gebeuren. Voor nu geldt dat…

Oeuvreprijs voor Arie Plomp bij Rohda’76

24 november 2020 | Nieuws

Arie Plomp is maandag 23 november benoemd tot vrijwilliger van het jaar bij Rohda’76. De onderscheiding voor het 78-jarige erelid geldt vooral als een oeuvreprijs. Want wie de conduitestaat van de nijvere vrijwilliger uitpluist, komt tot een indrukwekkende opsomming. Tal van functies Als medeoprichter stond zijn naam op het geboortekaartje van Rohda’76. In bijna 45…

Korte impressie van de algemene ledenvergadering

24 november 2020 | Nieuws

Een kleine 20 betrokken leden zetten hun naam op de presentielijst van de algemene ledenvergadering (in coronaproofsetting) op maandag 23 november 2020. De aanwezigen hielden een minuut stilte voor de (oud)leden die Rohda’76 zijn ontvallen, te weten Jan Blijleven, Arie Blijleven, Ruben Plu, Piet Groot en Piet den Boer. Lief en leed liggen dicht bij…

ALV van 23 november in de kantine

21 november 2020 | Nieuws

Het hing er nog in welke vorm de algemene ledenvergadering van maandag 23 november zou worden gehouden: in de kantine of online. Omdat zich minder dan 30 leden hebben aangemeld, vindt de vergadering ‘gewoon’ in de kantine plaats. Uiteraard houden de aanwezigen een onderlinge afstand van 1,5 meter aan. Secretaris Piet Spannemaker heeft een setje…

Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar
De Knikker
Goudriaan Jongerius
Bizway
Freek zorgt voor je hypotheek
Jumbo
LekkerMakkelijk
Formido
Vision for Beauty
Rabobank
Marelcom

Twitter

Archief

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

Word nu lid van Rohda

en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

Meer informatie