0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Kinderstemmen verbreken de stilte op het kunstgrasveld

Kinderstemmen verbreken de stilte op het kunstgrasveld

Door Ad van den Herik | 29 april 2020 | Nieuws

Gelukkig konden de ballen, hesjes en pionnen weer uit het materiaalhok en doorbraken kinderstemmen na zes weken de stilte op het kunstgrasveld. De versoepeling van de coronamaatregelen was woensdag 29 april zicht- en hoorbaar op ons voetbalcomplex. Om 17.00 uur beten de spelers van JO13 1 het spits af, gevolgd door JO14 1. Ook de overige jeugdelftallen mogen weer aan de bak.

Natuurlijk is het voor iedereen wennen, improviseren en goed opletten om volgens de richtlijnen van het RIVM te handelen. Vooral bij de elftallen van JO13 tot en met JO19. Die moeten een onderlinge afstand bewaren van anderhalve meter. Dus geen partijtje als afsluiting van de training. Veilig houden en aantrekkelijk maken is best een uitdaging voor onze jeugdtrainers. Gelukkig kunnen de gedreven oefenmeesters – naast hun eigen kennis – putten uit kant en klare ‘anderhalvemetertrainingen’ die de KNVB op haar website aanbiedt. Voorzitter Arjan Griffioen toont zich tevreden over de eerste ervaringen. ,,We hebben heel veel tijd, zorg en aandacht besteed aan de voorbereiding om de trainingen weer op een verantwoorde manier van start te laten gaan. Aan de hand van ervaringen van trainers, spelers en ouders kijken we of we straks iets moeten aanpassen of bijstellen. Dit is tenslotte iets wat ons allemaal aangaat. We moeten het gezamenlijk doen.’’
De voorzitter laat weten dat straks ook niet-leden welkom zijn om mee te trainen, maar om hun veiligheid te garanderen wil Rohda’76 eerst met de eigen leden ervaren hoe het is om onder deze bijzondere omstandigheden te trainen.
Buiten de training van Rohda’76 is het sportcomplex gesloten en mag er niemand op de velden.

Foto-onderschrift: Voorafgaand aan de training krijgen de Rohda-spelers van JO13-1 veiligheidsinstructies. Foto Ad van den Herik


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie