0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ‘Klasbak’ Kees de Jong draagt penningmeesterschap over

‘Klasbak’ Kees de Jong draagt penningmeesterschap over

Door Ad van den Herik | 23 april 2020 | Nieuws

Op de algemene ledenvergadering van 25 november 2019 legde Kees de Jong het penningmeesterschap van Rohda’76 neer. Omdat er op dat moment nog geen opvolger klaar stond, continueerde Kees het penningmeesterschap op interim-basis. Nu doet hij de verenigingsboekhouding definitief over aan Hans Zuidland. Ook geen onbekende bij Rohda’76, want Hans waakte in het verleden ook al over de clubkas.

Kwalificaties

Snel, deskundig, adequaat, to the point, scherp, analytisch en bovenal ook humoristisch. Zo maar enkele kwalificaties die de vertrekkende penningmeester Kees de Jong passen als een maatpak. Dat vindt ook voorzitter Arjan Griffioen. ,,Met Kees had Rohda’76 een zeer deskundige penningmeester die zijn zaakjes voor de vereniging voortreffelijk op orde had, ook nu tijdens de coronacrisis. Echt een klasbak.’’ 

Wie in de achterliggende zeven jaren de algemene ledenvergaderingen van Rohda’76 bezocht, zal dat zeker beamen. Kees presenteerde de jaarcijfers en begroting altijd via een powerpointpresentatie. Aan de hand daarvan gaf hij op een heldere wijze inzicht in de winstmarge van de kantine, het verloop van de contributieopbrengst en de verlies- en winstrekening. Om maar wat voorbeelden te noemen. Uiteraard ontbrak een toelichting op de balans en een inkijkje in de activa en passiva niet. Kees hoefde eigenlijk niet op de sheets te kijken. Hij kon de cijfers dromen. 

Emoticons

Vragen van leden beantwoordde hij op een heldere wijze, zo vanuit het zadel. Ieder onderdeel van de jaarrekening en begroting voorzag Kees op de sheets van een emoticon. Een 😃 bij een plus en een 😥  bij een min. ,,Nu Kees ermee stopt moeten wij een traantje wegpinken. Uiteraard zijn wij hem zeer erkentelijk voor wat hij voor Rohda’76 heeft betekend. En gelukkig hebben we in de persoon van Hans Zuidland een waardige opvolger gevonden’’, concludeert Arjan.

Samen met verenigingssecretaris Piet Spannemaker is Kees vanaf de oprichting in 1976 nog steeds actief als voetballend lid. Beiden doorliepen alle jeugdselectie-elftallen en vele jaren prijkten hun namen op het wedstrijdformulier van het eerste elftal. Nu speelt het duo in het 8e elftal. 

DNA
Kees kreeg het vrijwilligers-DNA mee van zijn ouders. Vader Dirk was één van de oprichters van Rohda’76 en tot aan zijn dood (83) in 2015 vrijwilliger bij de club. Voor die verdiensten ontving hij een gouden speld van de KNVB. Bovendien was Dirk erelid van onze vereniging. Zijn vrouw Corrie, die ruim drie maanden eerder overleed dan Dirk, was ook vervlochten met Rohda’76. Corrie waste onder andere de tenues van de selectie en draaide bardiensten. Zij ontving een koninklijke onderscheiding voor haar onbezoldigde werkzaamheden en in 2002 bij de Bodegraafse sportverkiezingen kreeg zij de sportverdienstenduim overhandigd. Haar naam leeft ook nu nog voort, want naar haar is de trofee vernoemd die de verenigingstopscorer aan het einde van het seizoen in ontvangst mag nemen: de Tante Corrie Bokaal. Als het even kan reikt Kees die jaarlijks uit op de familiedag. Kortom, de appel viel niet ver van de boom.
Overigens speelt de coronacrisis Kees wel parten. Hij zou vanaf eind maart met zijn vrouw Karin een rondreis van een half jaar door Europa gaan maken. Die reis heeft hij noodgedwongen moeten opschorten.

Overigens speelt de coronacrisis Kees wel parten. Hij zou vanaf eind maart met zijn vrouw Karin een rondreis van een half jaar door Europa gaan maken. Die reis heeft hij noodgedwongen moeten opschorten.

Foto: Kees (met bril) tijdens de algemene ledenvergadering gebogen over zijn eigen cijferwerk. Links secretaris Piet Spannemaker en rechts voorzitter Arjan Griffioen

 


Laatste nieuwsberichten

Jeugd mag blijven trainen, verdere beperkingen voor senioren

5 november 2020 | Corona updates | Nieuws

Helaas, het is al winterstop. De competitie voor zowel jeugd als senioren wordt op z’n vroegst op zaterdag 16 januari 2021 hervat. In dat geval is het de bedoeling dat we tot eind juni 2021 doorvoetballen. Jeugd Maar goed, zover is het nog niet. Tussentijds kan er nog van alles gebeuren. Voor nu geldt dat…

Oeuvreprijs voor Arie Plomp bij Rohda’76

24 november 2020 | Nieuws

Arie Plomp is maandag 23 november benoemd tot vrijwilliger van het jaar bij Rohda’76. De onderscheiding voor het 78-jarige erelid geldt vooral als een oeuvreprijs. Want wie de conduitestaat van de nijvere vrijwilliger uitpluist, komt tot een indrukwekkende opsomming. Tal van functies Als medeoprichter stond zijn naam op het geboortekaartje van Rohda’76. In bijna 45…

Korte impressie van de algemene ledenvergadering

24 november 2020 | Nieuws

Een kleine 20 betrokken leden zetten hun naam op de presentielijst van de algemene ledenvergadering (in coronaproofsetting) op maandag 23 november 2020. De aanwezigen hielden een minuut stilte voor de (oud)leden die Rohda’76 zijn ontvallen, te weten Jan Blijleven, Arie Blijleven, Ruben Plu, Piet Groot en Piet den Boer. Lief en leed liggen dicht bij…

ALV van 23 november in de kantine

21 november 2020 | Nieuws

Het hing er nog in welke vorm de algemene ledenvergadering van maandag 23 november zou worden gehouden: in de kantine of online. Omdat zich minder dan 30 leden hebben aangemeld, vindt de vergadering ‘gewoon’ in de kantine plaats. Uiteraard houden de aanwezigen een onderlinge afstand van 1,5 meter aan. Secretaris Piet Spannemaker heeft een setje…

Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar
De Knikker
Goudriaan Jongerius
Bizway
Freek zorgt voor je hypotheek
Jumbo
LekkerMakkelijk
Formido
Vision for Beauty
Rabobank
Marelcom

Twitter

Archief

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

Word nu lid van Rohda

en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

Meer informatie