0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Stand van zaken coronacrisis

Stand van zaken coronacrisis

Door Arjan Griffioen | 22 april 2020 | Nieuws
22 april 2020
Beste leden, trainers, ouders, vrijwilligers, sponsoren en sympathisanten van Rohda’76,
Als we naar de cijfers kijken dan gaat het gelukkig de goede kant op met de coronacrisis. Een afnemend aantal doden en ziekenhuisopnamen. En een terugloop van het aantal patiënten op de afdeling intensive care (IC). Maar we zijn nog ver verwijderd van ‘normaal’, bleek uit het kabinetsbesluit van 21 april 2020. Wel komt er een verruiming van de beperkende maatregelen voor jongeren. En dat is vooral goed nieuws voor onze jeugdleden.
Jeugdleden mogen weer trainen!
Onze jeugdleden tot 12 jaar mogen met ingang van woensdag 29 april weer trainen op het veld zonder dat ze hoeven te letten op een onderlinge afstand van 1,5 meter. Wat heerlijk zeg, na al die weken. Dat geldt ook voor de jeugd van 12-18 jaar. Die leeftijdscategorie moet nog wel letten op de afstand van 1,5 meter.
Ballen op het veld en trainen maar?
Nee, zo simpel ligt het niet. We bekijken nu hoe we met de verruiming van de beperkende maatregelen om moeten gaan. Daar komt het nodige bij kijken. Hoe houdt een (volwassen) trainer afstand tot de spelers op het veld? Hoeveel elftallen laten we tegelijkertijd op het veld? Moeten we na afloop van de training de ballen ontsmetten? Op welke manier handhaaf je een afstand van 1,5 meter bij spelers van 12-18 jaar?
Eerst antwoorden
Op deze en andere vragen moeten we eerst antwoorden hebben voordat we weer (voorzichtig) van start gaan. Daar horen de (ouders/verzorgers van de) jeugdspelers vóór woensdag 29 april meer over. Daarover krijgen wij ook nog richtlijnen en aanbevelingen van de KNVB.
Wat we nu al weten, dat is dat iedere speler/speelster na de training thuis moet douchen. Langs de lijn mogen er geen ouders of andere volwassenen staan. Het spelen van oefenwedstrijdjes tegen andere verenigingen is voorlopig niet aan de orde. In ieder geval niet voor 20 mei. Tot deze datum mogen senioren helemaal niet trainen.
Voorraadverkoop
Misschien heb je het al gehoord of gelezen: zaterdag 25 april van 11.00-13.00 uur kun je bij Rohda’76 bier, frisdrank, chips, koeken en snoep kopen. Het gaat om producten die in de zomerperiode hun houdbaarheidsdatum verliezen. De prijzen zijn aantrekkelijk en de club kan in deze tijd de inkomsten goed gebruiken. Hier lees je meer over deze actie.
Pubquiz
We hebben prachtige vragen klaar liggen voor een online pubquiz waaraan iedereen kan deelnemen. Met veel voetbalvragen. Die hebben betrekking op Rohda’76 en de eredivisie. Donderdag 30 april om 20.00 uur. Binnenkort hoor je hier meer over.
Denk aan onze sponsoren
Veel ondernemers moeten alles uit de kast halen om deze crisis het hoofd te bieden. Daaronder zijn ook bedrijven, winkels en zzp’ers die Rohda’76 ondersteunen, bijvoorbeeld in de vorm van sponsoring. Laten we hen niet vergeten en daar waar mogelijk ondersteunen in de vorm van het kopen van producten of het afnemen van diensten. Laten we er voor elkaar zijn.
Van de ketting
Fijn dat onze jeugdelftallen weer mogen trainen. Dat betekent dat we (een deel van) de trainingsdoeltjes terugzetten op het veld. De doelen die nu nog aan de ketting liggen, gaan weer van slot. Buiten de trainingstijden van de jeugdelftallen blijft ons complex overdag en in het weekend gesloten.
Tot slot
Mooi dat een deel van onze leden – zij het met enige beperkingen – weer het veld op mag. Laten we hopen dat we op of rond 13 mei nog meer bemoedigend nieuws kunnen brengen. Tot die tijd: blijf gezond en hou je aan de regels.
Namens het bestuur,
Arjan Griffioen – voorzitter

Laatste nieuwsberichten

Jeugd mag blijven trainen, verdere beperkingen voor senioren

5 november 2020 | Corona updates | Nieuws

Helaas, het is al winterstop. De competitie voor zowel jeugd als senioren wordt op z’n vroegst op zaterdag 16 januari 2021 hervat. In dat geval is het de bedoeling dat we tot eind juni 2021 doorvoetballen. Jeugd Maar goed, zover is het nog niet. Tussentijds kan er nog van alles gebeuren. Voor nu geldt dat…

Oeuvreprijs voor Arie Plomp bij Rohda’76

24 november 2020 | Nieuws

Arie Plomp is maandag 23 november benoemd tot vrijwilliger van het jaar bij Rohda’76. De onderscheiding voor het 78-jarige erelid geldt vooral als een oeuvreprijs. Want wie de conduitestaat van de nijvere vrijwilliger uitpluist, komt tot een indrukwekkende opsomming. Tal van functies Als medeoprichter stond zijn naam op het geboortekaartje van Rohda’76. In bijna 45…

Korte impressie van de algemene ledenvergadering

24 november 2020 | Nieuws

Een kleine 20 betrokken leden zetten hun naam op de presentielijst van de algemene ledenvergadering (in coronaproofsetting) op maandag 23 november 2020. De aanwezigen hielden een minuut stilte voor de (oud)leden die Rohda’76 zijn ontvallen, te weten Jan Blijleven, Arie Blijleven, Ruben Plu, Piet Groot en Piet den Boer. Lief en leed liggen dicht bij…

ALV van 23 november in de kantine

21 november 2020 | Nieuws

Het hing er nog in welke vorm de algemene ledenvergadering van maandag 23 november zou worden gehouden: in de kantine of online. Omdat zich minder dan 30 leden hebben aangemeld, vindt de vergadering ‘gewoon’ in de kantine plaats. Uiteraard houden de aanwezigen een onderlinge afstand van 1,5 meter aan. Secretaris Piet Spannemaker heeft een setje…

Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar
De Knikker
Goudriaan Jongerius
Bizway
Freek zorgt voor je hypotheek
Jumbo
LekkerMakkelijk
Formido
Vision for Beauty
Rabobank
Marelcom

Twitter

Archief

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

Word nu lid van Rohda

en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

Meer informatie