0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » In memoriam: verbinder Piet Groot (89) overleden

In memoriam: verbinder Piet Groot (89) overleden

Door Ad van den Herik | 13 mei 2020 | Nieuws

Droevig nieuws. Op maandag 11 mei 2020 is Piet Groot op 89-jarige leeftijd overleden. Piet was in de periode 1992-1995 voorzitter van onze vereniging. Hij raakte betrokken bij Rohda’76, omdat zijn zoon André destijds in het eerste elftal speelde. Nu komt hij nog uit voor het 3e elftal. Ook zoon Peter droeg in het verleden het shirt van Rohda’76.
Piet nam in 1992 de voorzittershamer over van Hans Zuidland. Onder zijn voorzitterschap maakte Rohda’76 in sportief opzicht een bloeiperiode door. In 1994 veroverde het 1e elftal de titel in de 4e klas en promoveerde voor het eerst in de clubhistorie naar de 3e klas. Als promovendus sleepte ons vlaggenschip direct een periodetitel in de wacht. Ook was Piet als bestuurder betrokken bij bouwkundige aanpassingen van het clubgebouw en de kleedkamers. Maar bovenal probeerde Piet binnen de vereniging een klimaat van harmonie en wederzijds respect te creëren. Dat karakteriseerde zijn bestuursstijl. ,,Hij was een verbinder en zo wil ik hem ook blijven herinneren’’ vat erelid Arie Plomp de eigenschappen van Piet samen.

Betrokken
Arie volgde in 1995 Piet als preses op. Dat betekende overigens niet dat Piet afscheid nam van Rohda’76. Integendeel, hij liet ook zijn handen wapperen in de terreincommissie. De laatste jaren was hij niet meer zo goed ter been. Voor ritjes binnen het dorp verplaatste hij zich met een scootmobiel. Die stuurde hij ook nog met enige regelmaat naar ons sportcomplex om de verrichtingen van het eerste elftal te volgen. Ook dit seizoen nog. Kortom, hij bleef zich verbonden voelen met Rohda’76.

Condoleance
Wij wensen zijn zonen Peter, Frank en André, de schoondochters Marijke en Colette en de kleinkinderen veel sterkte toe om met dit verlies om te gaan. Wij zullen hem missen langs de lijn, maar tegelijkertijd bewaren warme herinneringen aan hem.
Vanwege de coronamaatregelen vindt de crematie in besloten kring plaats. Een condoleance of persoonlijke herinnering stelt de familie op prijs. Dat kan via www.baeldeuitvaarten.nl/condoleren , onder vermelding van PGroot.

Bestuur Rohda’76


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie