0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Door Ad van den Herik | 20 mei 2020 | Nieuws

Beste spelers, ouders/verzorgers, trainers, leiders, vrijwilligers en sponsoren,

Het kabinet heeft 19 mei 2020 weer een aantal coronamaatregelen versoepeld. Wat dat voor jullie betekent, lees je in deze brief. Verder praten wij jullie nog bij over enkele andere kwesties.

Kantine blijft voorlopig dicht
Het kabinet had voor de voetbalverenigingen geen nieuwe versoepelingen in petto. Dat betekent dat we voorlopig op dezelfde voet doorgaan. Samen met de sportkoepel NOS*NSF vinden wij het wel vreemd dat de horeca open mag, terwijl onze voetbalkantine dicht moet blijven. In overleg met de gemeente kijken we of we een terras mogen inrichten, vanzelfsprekend met inachtneming van de regels die ook gelden voor de horeca. Dan kunnen leden na afloop van de training een drankje nuttigen en als vereniging genereren we dan wat (bescheiden) omzet. Het zogenaamde Outbreak Management Team (OMT) bekijkt nog of de sportkantines vanaf 1 juli weer open mogen in plaats van 1 september.

Ook senioren weer begonnen
Na de jeugdelftallen, zijn afgelopen week ook de trainingen voor de senioren weer van start gegaan. Wat fijn om weer Rohda-elftallen op ons kunstgrasveld te zien, zij het met de nodige beperkingen. Want die blijven nog steeds gelden. We hebben het dan over thuis blijven als je ziek bent, thuis omkleden, net voor de training het veld op stappen, direct na afloop weer vertrekken enz. enz. En natuurlijk de onderlinge afstand van anderhalve meter bij JO13 en ouder. We zijn best nieuwsgierig naar jullie ervaringen. Loopt het soepel, ervaar je obstakels? Laat het ons weten via info@rohda76.nl.

Veel belangstelling van niet-leden
Rohda’76 heeft zich echt onderscheidend opgesteld door niet-jeugdleden in de gelegenheid te stellen met onze jeugdelftallen mee te trainen. Van die mogelijkheid maken inmiddels zo’n 30 kinderen gebruik. Bedankt trainers, leiders en spelers dat jullie je zo gastvrij opstellen ten opzichte van deze jongeren die aan de voetbalsport én onze vereniging willen snuffelen. Hopelijk hebben ze het zo goed naar hun zin, dat ze een lidmaatschap overwegen.
Nog meer goed nieuws. We hebben namelijk ook een forse toeloop van ukkies. In een week tijd verdubbelde hun aantal van 10 naar 20. Een prachtige ontwikkeling voor onze club.

Geen contributieverhoging
Voor iedereen is dit een lastige tijd. De coronacrisis kan mensen zelfs financieel treffen. Ook leden van onze vereniging. Sommigen verliezen misschien wel hun baan, terwijl anderen moeite hebben hun onderneming overeind te houden. Die financiële sores proberen we ietwat te verlichten. We hebben namelijk besloten om voor het komende seizoen 2020-2021 geen contributieverhoging door te voeren. Dat besluit is overigens niet ingegeven door een luxe situatie, want als bestuur moeten we alle zeilen bijzetten om zo ongeschonden mogelijk door deze periode heen te komen. Met een gezamenlijke inspanning gaat dat zeker lukken.

Toekomstige veldenverdeling
Misschien heb je erover gehoord of iets in de krant of online gelezen: de toekomstige verdeling van de voetbalvelden in Bodegraven. In het kort: als het aan de gemeente ligt verhuist de voetbalvereniging Bodegraven (VVB) naar het hockeyveld aan de Grutto, dat vervolgens wordt omgebouwd tot kunstgrasvoetbalveld. Een veld waarvan ook ESTO en Rohda’76 gebruik mogen maken, want de VVB telt nog maar 3 seniorenelftallen. Op het huidige voetbalcomplex van de VVB komen te zijner tijd woningen. Lees hier het voorstel van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad (die het laatste woord heeft).
Wij hebben de gemeente laten weten meer te zien in de ombouw van ons trainingsveld naar een kunstgrasveld. Dan hoeven we geen wachtlijst meer te hanteren voor nieuwe leden. Bovendien biedt zo’n ombouw een verruiming voor het in elkaar gepropte trainingsrooster. Ook hoeven we dan geen kunstgrepen meer uit te voeren om een ordentelijk wedstrijdenprogramma voor de zaterdag vast te stellen. Tegelijkertijd voorkomen we daarmee dat competitiewedstrijden zelfs aan het begin van de zaterdagavond pas eindigen. En, ook niet onbelangrijk: het verlicht de druk op de barbezetting op zaterdagmiddag/-avond. Binnenkort horen jullie meer over ons standpunt.

Bedreiging tolereren we niet
Helaas hebben we aangifte moeten doen van een vervelend voorval. Ongenode gasten probeerden zaterdagavond 16 mei met een koevoet een toegangshek bij het kunstgrasveld te forceren. Toen een vrijwilliger van onze vereniging de betreffende volwassenen daarop aansprak, werd hij bedreigd. Dat accepteren wij niet en daarom hebben we dit voorval gemeld aan de politie. Vergelijkbare incidenten hebben we al meerdere keren bij de gemeente aangekaart, maar een passende reactie hebben wij tot nu toe niet gekregen.
Ons sportpark is en blijft gesloten. Alleen onder leiding van Rohda-trainers mag het kunstgrasveld worden betreden. Trainers: vraag eventuele ‘wildvoetballers’ het veld te verlaten.

Tot slot
Gelukkig neemt de verspreiding van het coronavirus af en is het aantal besmettingen in Bodegraven laag. Dat moet zo blijven. Nee, het moet vanzelfsprekend naar nul. We merken dat jullie goed je best doen om daar een bijdrage aan te leveren. Hulde aan jullie. Ga zo door, blijf gezond en houd je aan de regels.

Namens het bestuur
Arjan Griffioen, voorzitter


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie