0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Nieuwsbrief Rohda’76 26-6-2020

Nieuwsbrief Rohda’76 26-6-2020

Door Arjan Griffioen | 26 juni 2020 | Nieuws

Beste spelers, ouders/verzorgers, trainers, leiders, vrijwilligers en sponsoren,

 Zo net voor de zomervakantie praten we jullie graag bij over de verdere versoepeling van de coronamaatregelen en wat dat voor jullie betekent. En dankzij de goede naleving van de 1,5 meter afstand hebben we goed nieuws. Dat lees je hieronder. Verder delen we met jullie de stand van zaken van enkele andere onderwerpen.

 Trainen zonder beperking van 1,5 meter en kleedkamers open

Inmiddels hebben alle elftallen er al flink wat trainingen opzitten. En gelukkig konden de jeugdelftallen dat al zonder beperkingen doen. Met ingang van 1 juli komt die beperking (van 1,5 meter onderlinge afstand) ook te vervallen bij de senioren. Dat is heel goed nieuws. Fijn dat iedereen in de achterliggende periode de beperkingen in acht heeft genomen.

De jeugdelftallen trainen door tot aan het begin van de (school)zomervakantie. De senioren mogen zelf bepalen of zij in de vakantieperiode doortrainen. We inventariseren of er bij de senioren belangstelling bestaat om op vrijdagavond en/of zaterdag een onderlinge competitie te spelen van 7 tegen 7.

Je hoeft niet meer in je trainingskloffie naar ons complex te komen en bezweet weer te vertrekken. We mogen namelijk weer gebruik maken van de kleedkamers en douches, zij het met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Dat geldt uiteraard alleen voor senioren. Jeugdspelers hoeven daar geen rekening me te houden.

 Meetrainen van niet-jeugdleden groot succes

Mooi om vast te stellen dat zo’n 45 kinderen gebruik hebben gemaakt om als niet-jeugdlid mee te trainen met onze elftallen en bij de ukkies op zaterdag. Een flink aantal van hen is zelfs lid geworden. En, heel bijzonder: de landelijke KNVB heeft op haar website nog de aandacht op onze actie gevestigd. Fijn dat jullie – spelers, speelsters en trainers – je zo gastvrij hebben opgesteld waardoor onze gasten zich snel op hun gemak voelden en volwaardig konden meetrainen. Mooi dat we ons als vereniging op die manier hebben onderscheiden. Dank daarvoor.

 Kantine open vanaf 1 juli

Gelukkig mag de kantine met ingang van woensdag 1 juli weer open. Ook dat is prachtig nieuws. Datzelfde geldt voor de gebruikmaking van het terras voor de kantine en het deel voor de kleedkamers 6-10. Dat kan overigens nog niet op de manier zoals we die gewend waren. Wij moeten ons houden aan het protocol dat ook geldt voor cafés en restaurants. Lees hier wat dit zoal inhoudt. Enkele belangrijke aandachtspunten noemen we hieronder:

 • een onderlinge afstand van 1,5 meter (zowel voor barpersoneel als bezoekers);
 • aan tafel mogen maximaal 2 personen;
 • aan de bar mogen maximaal 2 personen zitten (met onderlinge afstand van 1,5 meter) of meerdere personen, maar dan uit één gezin;
 • op het terras mag je alleen zitten, dus niet staan;
 • ben je verkouden of heb je griepverschijnselen? Blijf thuis;
 • desinfecteer je handen bij binnenkomst, was je handen grondig na toiletbezoek;
 • volg de looproute naar de bar;
 • betaal contactloos (pin of mobiel);
 • volg alle aanwijzingen op van het bestuur, kantinecommissie en geïnstrueerde barmedewerkers.

  Hou onze website, facebook en instagram in de gaten voor de exacte openingsdagen en -tijden van de kantine en het terras.

   Huldiging ‘kampioenen’/tante Corrie Bokaal/vrijwilliger van het jaar

Vanwege het afbreken van de competities mogen we niet van een echt kampioenschap spreken, maar na de laatste wedstrijdronde op 7 maart 2020 voerden flink wat elftallen/teams van Rohda’76 de ranglijst aan. Dat is mooi om vast te stellen. Bij de senioren zorgden het 2e , 6e  en 8e voor die knappe prestatie. Bij de jeugd domineerden JO15-1, JO15-2, JO14-1, JO13-1, JO12-2 en JO11-1 (de laatste twee tijdens de najaarsreeks). Alle spelers, trainers en leiders van deze succesvolle teams van harte gefeliciteerd. Binnen het bestuur bespreken we nog of we hier aparte aandacht aan gaan schenken, net als de prijsuitreiking van de tante Corrie Bokaal (topscoorder senioren) en de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar.

 Eind augustus voetbalkamp?

Vanwege de coronacrisis gaan de Vakantiespelen dit jaar niet door. Een fikse teleurstelling voor zo’n 800 kinderen en veel vrijwilligers. Wij werken aan een plan om in de laatste week van de zomervakantie een soort (bescheiden) alternatief te organiseren in de vorm van enkele voetbaldagen op ons complex voor jongeren in de basisschoolleeftijd, leden en niet-leden. Leden kunnen zich als eerste inschrijven. Daarbij denken we aan een maximum van 100 kinderen. Zodra hier meer over bekend is, laten wij dat weten.

 Voetbalclinic op 3 augustus

Met medewerking van Bodegraafse sportverenigingen organiseren de buurtsportcoaches in de eerste week van augustus tal van activiteiten. Op maandag maandag 3 augustus verzorgt Rohda’76 een voetbalclinic voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Hierover volgt nog nadere informatie.

 Feestelijke contractondertekening

We zijn blij dat we voor alle jeugdteams gekwalificeerde trainers hebben gevonden die het komende seizoen het beste uit onze spelers en speelsters gaan halen. Op donderdag 16 juli vindt de ondertekening plaats van de voetbalcontracten. Verder hebben we afscheid genomen van De Complete Techniek (DCT). Wij bedanken Dennis van den IJssel en zijn mannen voor hun inzet en waardevolle voetballessen voor onze onderbouw in de achterliggende jaren. Gelukkig hebben we in Soccer Dream een voetbalschool gevonden die de voetbalontwikkeling van onze spelers en speelsters een verdere boost kan geven. Soccer Dream staat onder leiding van oud-prof Vlatko Lazic die ooit als jeugdspeler van Rohda’76 zijn voetbalcarrière startte.

 Tot slot

Gelukkig neemt de verspreiding van het coronavirus nog steeds verder af en is het aantal besmettingen in Bodegraven laag. Daardoor krijg je misschien het idee dat het niet meer nodig is om die 1,5 meter in acht te nemen. Maar juist door dat wel te doen hebben we met elkaar de verspreiding gereduceerd. Dat zetten we gezamenlijk door. Tot slot wensen wij als bestuur iedereen een prettige vakantie toe. Geniet ervan en blijf gezond.

 Namens het bestuur

Arjan Griffioen, voorzitter


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie