0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Nieuwsbrief 1-07-2020

Nieuwsbrief 1-07-2020

Door Arjan Griffioen | 3 juli 2020 | Nieuws

BODEGRAVEN, 01 juli 2020

Beste spelers, ouders/verzorgers, trainers, leiders, vrijwilligers en sponsoren,

In onze nieuwsbrief van 26 juni 2020 konden we nog niet over alle onderwerpen een definitief standpunt met jullie delen. Bijvoorbeeld over wat te doen met eventuele huldigingen van elftallen die als eerste zijn geëindigd en hoe het precies zit met de kantine-openstelling. In deze nieuwsbrief geven we daar meer duidelijkheid over.

Kantine open vanaf donderdag 6 augustus
Gelukkig mogen voetbalkantines en terrassen weer open per 1 juli 2020. Dus ook die van Rohda’76. Daar zijn we blij mee. Tegelijkertijd weten we dat het seizoen erop zit en de zomervakantie voor de deur staat. Ook moeten we nog de nodige voorbereidingen treffen om de onderlinge afstand van 1,5 meter te garanderen in de kantine en op het terras. Bovendien is het geen sinecure om in de vakantietijd voor barbezitting te zorgen. Alles overwegende hebben we daarom besloten de kantine en het terras te openen met ingang van donderdag 6 augustus. Dan start de selectie met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vanaf die datum kan iedereen zijn of haar drankje bestellen en nuttigen op donderdagavond en zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur.

Einde seizoen en kleedkamergebruik
Met de vakantie in zicht stoppen de meeste elftallen met trainen en spelen van oefenwedstrijden. Voor een 7×7-toernooi bestaat te weinig belangstelling. Dat gaat niet door. Daarom beschouwen wij zaterdag 25 juli 2020 als afronding van het seizoen 2019-2020.
Doordat het water in de leidingen van de kleedkamers lang heeft stilgestaan, willen we nog deze week maatregelen treffen om legionella uit te sluiten. Tot die tijd niet douchen dus. Via aanvoerders/leiders laten we weten wanneer het sein op groen staat. En in de kleedkamer geldt voor senioren een onderlinge afstand van 1,5 meter. Mogelijk vindt er na 1 september een verdere versoepeling plaats. Als dat zo is, delen we die informatie met jullie. Vanzelfsprekend.

Trainen in de vakantie mag, maar…..
Sommige fanatieke elftallen willen misschien doortrainen in de vakantieperiode. Dat vinden lovenswaardig en die gelegenheid willen we ook graag bieden. Elftallen mogen in dat geval gebruik maken van het kunstgrasveld. Houd er rekening mee dat de kantine dicht is en de kleedkamers gesloten blijven. Dus thuis omkleden. En let er op dat na afloop de doelen langs de kant worden gezet en de toegangspoorten en materialenopslag op slot gaan. Om vernieling en vervuiling te voorkomen staan wij ‘wildgebruik’ van ons complex niet toe. Kortom, het kunstgrasveld mag alleen gebruikt worden in elftalverband. Rohda-elftallen, maar dat spreekt voor zich.

Feestelijk omranding start nieuwe seizoen
Aan de knappe prestaties van de elftallen die bij het afbreken van de competitie begin maart aan kop van de ranglijst gingen, willen wij niks afdoen. Toch volgen we de lijn van de KNVB. Dat betekent dat we niet spreken van een kampioenschap en daar dus ook geen extra aandacht aan geven in de vorm van een huldiging. Datzelfde geldt voor de Tante Corrie (topscoorders) Bokaal. We richten ons nu vooral op de opening van het nieuwe voetbalseizoen (2020-2021). Daar willen we een feestelijk tintje aan geven bij de eerste thuiswedstrijd van ons eerste elftal. op zaterdag 19 of 26 september. Dan maken we ook de vrijwilliger van het jaar bekend. Wordt vervolgd.

Voetbalclinic op 3 augustus
Van de buurtsportcoaches hebben we nog geen nadere informatie ontvangen over de voetbalclinic (en eventueel andere sporten) op maandag maandag 3 augustus op ons complex. Houd de berichtgeving hierover in de gaten.

Voetbaldriedaagse op 25, 26 en 27 augustus
De voorbereiding op een voetbaldriedaagse bij Rohda’76 voor maximaal 100 kinderen in de basisschoolleeftijd vordert gestaag. Helemaal zeker is het nog niet, maar wij achten de kans reëel dat dit doorgaat op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 augustus. Zodra er sprake is van een definitieve ‘go’, volgt er nadere informatie over inschrijving, deelnemerskosten, tijden enzovoort.

Resumé
De belangrijkste data en besluiten nog een keer op een rijtje:
 16 juli: ondertekening voetbalcontracten (stond in vorige nieuwsbrief)
 25 juli: afronding seizoen 2019-2020 (laatste trainingen/wedstrijden)
 03 augustus: voetbalclinic (onder regie van de buurtsportcoaches)
 06 augustus: opening kantine (iedere donderdagavond en zaterdagmiddag)
 25/26/27 augustus: voetbaldriedaagse (nog onder voorbehoud)
 19 of 26 september: feestelijke omranding start voetbalseizoen 2020-2021

Namens het bestuur:
Arjan Griffioen, voorzitter


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie