0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Nieuwsbrief 28 augustus

Nieuwsbrief 28 augustus

Door Arjan Griffioen | 30 augustus 2020 | Corona updates | Nieuws

Wij zijn net zo feilbaar als de koning
,,In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet. Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen.’’ Die reactie gaf koning Willem-Alexander nadat er een foto in de media circuleerde. Daarop zien we dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens hun vakantie geen 1,5 meter afstand hielden ten opzichte van een Griekse restauranthouder.


Compliment
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben we als vereniging al enige ervaring opgedaan met de (gewijzigde) coronaregels zoals die gelden vanaf 10 augustus. En gelukkig zien we dat iedereen zijn of haar stinkende best doet om de beperkende maatregelen zo goed mogelijk in acht te nemen. Zo merken we dat leden en bezoekers in de kantine zich keurig houden aan afstandsvakken voor de bar. Door het beperkte wedstrijdprogramma tot nu toe konden elftallen gebruik maken van meerdere kleedkamers om zo de verspreidingsrisico’s van het coronavirus te verkleinen. En dat gebeurde ook. Dat verdient een compliment.


Te dicht bij elkaar
Maar toch……… De achterliggende weken hebben ook geleerd dat we soms koninklijk gedrag vertonen en onszelf weleens verliezen ‘in de spontaniteit van het moment’. Dan staan we langs de lijn soms net iets te dicht bij elkaar, schuiven we in de dug-out te veel naar elkaar toe en door de gezelligheid na afloop van een wedstrijd of training vergeten met een flesje bier in de hand voldoende afstand te bewaren. Wij, maar ook anderen stellen dat soms vast.


Naleving
Voor trainers, leiders en ouders ligt hier een belangrijke taak om te waken over de naleving van de coronamaatregelen. Maar bovenal doen wij een klemmend beroep op ieders gezonde verstand en verantwoordelijkheidsbesef. Uiteraard letten wij als bestuur ook zo goed mogelijk op. Daar waar nodig nemen wij onze verantwoordelijkheid. Maar let wel: wij meten ons geen rol van politie of boa aan. Dat kan ook niet. We moeten het met z’n allen doen. Nogmaals: iedereen zal zijn/haar verantwoordelijkheid moeten nemen. Voor jezelf, maar ook voor de gezondheid van anderen. En natuurlijk ter voorkoming van sluiting van ons complex.


Protocol
De KNVB heeft een protocol opgesteld waar verenigingen en hun leden rekening mee moeten houden. Lees hier meer over. Dit heeft Rohda ’76 vertaald naar een eigen protocol en gepubliceerd op de website.
Een aantal maatregelen die we al hebben getroffen zie je hieronder. Ook noemen we enkele punten uit het protocol en benoemen we enkele adviezen die eruit springen:
• Bij gezondheidsklachten: blijf thuis en laat je testen;
• Wie in de kantine aan de bar iets wil bestellen, doet dat via de aangegeven vakken op de vloer. Betaal zoveel mogelijk met je pas;
• De tribune is slechts gedeeltelijk toegankelijk. Op de banken zijn met afplakband stroken van 1,5 meter aangegeven die vrij moeten blijven;
• Langs de velden gaan we nog witte stippen aangeven waar toeschouwers mogen gaanstaan; Gebruik mondkapjes tijdens het vervoer naar uitwedstrijden voor leden van 13 jaar en ouder;
• Op ons sportcomplex mogen wij maximaal 250 bezoekers (exclusief spelers, begeleiders, bestuurders enz.) ontvangen zonder reservering, gezondheidscheck en het toewijzen van een vaste stoel. Bij een derby tegen bijvoorbeeld WDS of Bodegraven van ons eerste elftal moeten we mogelijk werken met een reservering, gezondheidscheck en stoeltoewijzing;
• In de kleedkamer moeten spelers van 18 jaar en ouder een onderlinge afstand houden van 1,5 meter. Kleed in kleine groepjes om, maak afspraken over wat je in de rust doet (bijvoorbeeld op het veld blijven) en maak na afloop in groepjes gebruik van de kleedkamer. Voor spelers tot 12 jaar en van 12-18 jaar geldt dit onderling niet, maar wel ten opzichte van 18-plussers;
• In de zaal worden de zaalprotocollen van de KNVB gevolgd.


Tot slot
We wensen iedereen een sportief en bovenal gezond voetbalseizoen 2020-2021 toe. Of, zoals koning Willem-Alexander en koningin Maxima hun excuus besluiten: ,,Naleven van coronaregels is essentieel om het virus eronder te krijgen.’’ Zo is het maar net.


Arjan Griffioen,
Voorzitter Rohda’76


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie