0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Robot trekt kaarsrechte lijnen

Robot trekt kaarsrechte lijnen

Door Ad van den Herik | 11 augustus 2020 | Nieuws

Best een bijzondere aanblik: een robot die de belijning aanbrengt op de grasvelden van Rohda’76. Niet zo maar lijnen, maar kaarsrechte witte strepen. En voor de midden- en penaltystip draait het gps-gestuurde apparaat een frivool rondje om zijn as en spuwt vervolgens de kalk precies op de goede plek.
Een robotgrasmaaier en een robotstofzuiger dienen het gemak van de mens al geruime tijd, maar een robot die de lijnen van een voetbalveld uitzet geldt nog als een noviteit. ,,Als je dit als vereniging zelf moet doen, dan zijn er wel twee of drie vrijwilligers een uur of drie bezig. Zodra ik de coördinaten in de robot heb opgeslagen, zet hij in 22 minuten de lijnen op een veld’’, laat een medewerker van aannemingsbedrijf Jos Scholman weten. Scholman verzorgt het grootonderhoud aan de Bodegraafse voetbalvelden.
Terwijl de robot de laatste strepen op het hoofdveld zet, kijkt Arie Plomp (van de terreincommissie) op het Rohda-terras tevreden toe met een beker koffie in zijn hand. Hij en andere vrijwilligers hoeven nu niet eerst touwen te spannen tussen de doelpalen en de cornervlaggen om daar vervolgens met een kalkwagen overheen te rijden. Gemak dient de mens en dus de vrijwilliger.

Foto-onderschrift: de robot kalkt de lijnen kaarsrecht op het veld. Foto’s Ad van den Herik


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie