Home » De eerste competitiepunten zijn binnen!

De eerste competitiepunten zijn binnen!

Door Annemiek van der Meer | 28 september 2020 | Wedstrijdverslagen

Vandaag speelt de MO15 de eerste wedstrijd voor de competitie. Tegen RVC, in Reeuwijk. Er zijn een paar afzeggingen, van een zere knie tot een lichte verkoudheid. In het licht van corona nemen we geen enkel risico. Maar om het team wel compleet te houden en lekker te kunnen voetballen, gaan Tamar, Hanneke en Noa van de MO13 mee. Zo hebben we toch voldoende wissels.

We verwachten geen grote moeilijkheden met de tegenstander, maar het duurt toch even voordat we echt vat krijgen op de wedstrijd. Maaike breekt de ban door een vrije trap in één keer, à la Sherida Spitse, over de keeper heen te krullen: 0-1! Dan speelt het spel zich vooral af richting het doel van RVC. Keepster Tessel krijgt geen enkele bal, die eerste helft. De Rohda-verdediging staat als een huis, met Wende en Tamar in de as. Maar ook al heeft Rohda duidelijk de overhand, toch is het een rommelige wedstrijd. In de aanval geeft Luna een voorzet op Sophie, maar de keeper van RVC redt. Wat later geeft Sophie een voorzet op Sam, die de bal er in knalt: 0-2. Joanne krijgt een paar kansen, maar het lukt niet om die te verzilveren. Wende onderschept weer een bal van RVC en zoekt goed de ruimte. Een volgende aanval van RVC stuit op Yfke, die de bal onderschept en mee kan geven aan Sophie. Die neemt de bal een heel eind mee maar de uitstekende keeper van RVC is weer het eindstation.

Na de rust geeft Luna een voorzet op Joanne, die daarmee de 0-3 maakt. Ook Emma weet Joanne vaak te vinden. Daardoor kan Joanne voor de 0-4 tekenen, met een mooie goal over de keeper heen. Sophie pakt een bal af van RVC, loopt richting het doel, geeft de bal af aan Joanne die ook de 0-5 scoort. Dan blijft het een tijd stil, totdat Joanne Sam vindt. Met een hard schot knalt Sam de 0-6 er in. Even later kan Joanne weer de bal kwijt bij Sam, die hem mooi strak in de hoek legt: 0-7. De wedstrijd wordt afgesloten met een mooie pass van Wende op Sam die de bal keihard de goal inschiet. 0-8 is de eindstand. De eerste punten voor de competitie zijn binnen. Het begin van de wedstrijd was vrij rommelig, in de tweede helft ging het een stuk beter. De kop is er af!