0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 toont veerkracht

Rohda’76 toont veerkracht

Door Omar Putzu | 6 september 2020 | Nieuws

,,Zij waren individueel beter, wij uiteindelijk als team.’’ Tot die slotsom kwam trainer Arjen Linstra na de 2-2 in het bekerduel met het favoriete HBSS. De Schiedamse derdeklasser schreef dit seizoen de nodige nieuwe spelers bij op de ledenlijst om zo de stap naar de tweede klas te kunnen maken.

In de eerste helft had Rohda’76 het niet makkelijk tegen de soepel combinerende gasten. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor de blauwhemden. Van dichtbij vond Jeroen Schouten in de HBSS-keeper een vervelende sta-in-de-weg. En hoewel Rohda’76 nog enkele keren dreigend uitbrak, dicteerden de Schiedammers het spel. Met soms hangen en wurgen en hulp van de paal kon doelman Luc Spannemaker in de eerste 45 minuten nog pronken met een ‘clean sheet’.

Dat veranderde tien minuten na de rust toen de bezoekers het openingsdoelpunt maakten dat in de eerste helft al in de lucht hing: 0-1. Maar Rohda’76 toonde veerkracht en knokte zich steeds beter in de wedstrijd. Bij een corner stond goaltjesdief Daniël van Leeuwen op de goede plek: 1-1. Daarna was het weer de beurt aan HBSS om juichend terug te lopen naar de eigen helft: 1-2. Met nog tien minuten op de klok ging Rohda’76 opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Na een vlotte aanval zorgde invaller Jorg Schreuder voor de 2-2. ,,In de tweede helft kregen wij de kansen en in de laatste fase waren we zelfs beter en fitter’’, vond Linstra.

Komende zaterdag 12 september speelt Rohda’76 opnieuw thuis voor de beker. Weer tegen een derdeklasser. Dan komt Naaldwijk – dat HPSV met 5-1 van het veld blies – naar Bodegraven. Om 14.30 uur klinkt het beginsignaal.

Foto-onderschrift: Chris Moors wordt op de huid gezeten. Foto Piet Spannemaker


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie