0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » VVOR MO19-1 tegen ROHDA ’76 MO19-1 en wat er vooraf ging.

VVOR MO19-1 tegen ROHDA ’76 MO19-1 en wat er vooraf ging.

Door Henk Francken | 8 september 2020 | Wedstrijdverslagen

De voorbereiding op deze wedstrijd begon op 8 augustus. Dit was voor de meeste meiden de eerste training. Er waren namelijk nog een paar op vakantie. Dit gebeurde met een hele nieuwe trainer. Dus was het best wel spannend, vooral voor de drie meiden die voor het eerst naar een voetbaltraining kwamen. Er was dus voldoende tijd om aan elkaar te wennen voordat we de eerste wedstrijd moesten spelen.
Wedstrijdervaring doe je niet op met alleen trainen, dus werd er een oefenwedstrijd georganiseerd. Woensdagavond 2 september was het dan zover, een oefenwedstrijd tegen ARC MO19-1. Deze wedstrijd werd gespeelt op het veld van VV Zwammerdam. Nadat we ingeschreven hadden liepen we het terrein op, en wie zagen we daar??……..Dirk Kuijt. (zijn zoon had een wedstrijd op het andere veld.) Nadat de meiden hiervan bekomen waren konden we ons voor bereiden op de wedstrijd.
Na de aftrap scoorde ARC al snel. 1-0 Het duurde iets meer dan 5 minuten en ARC scoorde weer. 2-0 Geen goed begin dus. Maar gelukkig wist Loïs met een mooie boogbal er 2-1 van te maken. ARC maakt er 3-1 ruststand van. In de rust werd er geanalyseerd wat er eigenlijk mis ging. De conclusie was dat er te gestresst werd gevoetbald. Met deze boodschap gingen de meiden de tweede in.
De tweede helft ging toch een stuk beter, na 10 minuten sprintte Susan naar voren. Ze gaf mooie voorzet naar Loïs die de bal in het net tikte. 3-2 Een andere opdracht van uit de rust werd ook goed gedaan, namelijk doorlopen op de keeper. Dit deed Marjolein met succes, tikte de bal naar Loïs en weer lag de bal in het doel. 3-3 ARC wist hierna toch nog te scoren. Eindstand: 4-3 De conclusie was dat we de eerste helft hebben verloren en de tweede gewonnen.
De ergste zenuwen waren nu weg. Dus konden we onze eerste officiële wedstrijd beginnen. Tegen VVOR. Een bekende voor de trainer/coach. Dit is een sterke tegenstander, dus pas op. Na een warming-up op een paar vierkante meter, waren we klaar om de wedstrijd te beginnen.
Weer begonnen we een beetje nerveus, maar na 5 minuten kregen we een hoekschop. Deze werd genomen door Brittany, de bal kwam voor het doel en Marjolein kopt hem erin. 0-1 VVOR kreeg na 10 minuten ook een hoekschop, omdat we de bal niet goed weg kregen werd het 1-1. Gelukkig waren we veel op de helft van de tegenstander en zo kreeg Brittany, na enig gerommel voor het doel, de bal erin. 1-2 Susan kreeg daarna nog een kans om te scoren, maar die ging er helaas niet in. Maar enige tijd later werd er een mooie aanval opgezet en toen scoorde Susan wel! 1-3 Valk voor het eindsignaal wist VVOR helaas nog een keer te scoren. We gingen met 2-3 de rust in.
De tweede helft kregen de nieuwe speelsters ook een kans om wat ervaring op te doen. Na 10 minuten sprintte Marjolein vanaf het midden 2 of 3 verdedigers voorbij, dit terwijl ze aan de bal was. Toen ze zag dat de keeper niet goed stond schoot ze zelf de bal in het doel. 2-4 Weer werd er een nieuwe aanval ingezet. Na een mooie pass van Tess op Susan schoot ze weer de bal achter de keeper. 2-5. Marjolein maakte nog 2-6. Na een grove overtreding op Loïs, moest ze helaas het veld verlaten. Dit laten we niet zomaar gebeuren, dus gingen we heel veel druk zetten op hun helft. Hierdoor maakte de verdediging een fout en maakte Marjolein er 2-7 van. Dit was de eindstand.
Met een voldaan gevoel en 3 punten op zak gingen we terug naar Bodegraven. Op naar de volgende wedstrijd.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie