Home » #ScheidsBedankt

#ScheidsBedankt

Door Annemiek van der Meer | 12 oktober 2020 | Wedstrijdverslagen

In de week van de scheidsrechter bedankt Rohda’76 vandaag ook alle officials die de wedstrijden van onze teams in goede banen leiden. De MO15 speelt uit, bij Alphia. Captain Maaike overhandigt de scheids namens het hele Rohda-team een blik vol lekkers van Doornekamp-Raaphorst. Zonder scheids geen wedstrijd, dus fijn dat deze man vandaag z’n schoenen aangetrokken heeft om ons te laten voetballen. Dat mag gezegd worden!

Om het gemakkelijk te maken, heeft het team van Alphia de voornamen op die van ons afgestemd. Hun keepster heet Sam en er wordt bij hen geroepen naar Esmee, naar Melissa, naar Luna. Onze Luna, Melissa, Esmee en Sam gaan dan natuurlijk ook extra hard J. Bij ons Rohdateam heeft het meer effect dan bij Alphia, want Rohda weet meer druk te zetten. De geblesseerde Rosalin staat langs de lijn om aan te moedigen, en die morele steun helpt! Alphia komt ook wel in de buurt van onze verdediging, maar dan hebben Yfke, Esmee, Wende, Anouk Vermeer, Maaike en Tessel de boel steeds weer snel op orde. Zijn het niet de speelsters in het veld die de aanval afslaan, dan zijn het wel de keepsters (Tessel in de eerste helft en Maaike in de tweede helft) die een goede sluitpost zijn. Het middenveld en de aanvalsters zorgen voor de druk naar voor. Esther, Emma, Sam, Lisa, Luna, Melissa en Noa rennen de benen onder hun lijf vandaan om kansen te creëren en te benutten! Een mooie corner van Sam rondt Melissa af met het openingsdoelpunt. Vlak voor rust legt Sam er zelf nog twee in, met een hard afstandsschot zoals Sam dat zo mooi kan. In de tweede helft levert een actie van Noa een corner op, die Melissa uiteindelijk weer omzet in de 0-4. Ook het vijfde doelpunt start met een corner van Sam. De actie van Melissa die daar op volgt zorgt ervoor dat Lisa het kan afmaken. Zij legt de 0-5 er in. Even later levert Luna een prachtige voorzet op Melissa, die daardoor de 0-6 scoort. Luna is degene die ons zevende doelpunt maakt – 0-7 is de keurige eindstand. De meiden hebben lekker gespeeld en er is hard gewerkt. Zoals Yfke na afloop aangeeft: “Het begin was wel lastig, maar het ging steeds beter!” En dat alles is mede mogelijk gemaakt door de scheidsrechter. #ScheidsBedankt!