Home » Stil langs de lijn…

Stil langs de lijn…

Door Annemiek van der Meer | 4 oktober 2020 | Wedstrijdverslagen

Een thuiswedstrijd zonder publiek. Het lijkt een opgelegde straf, maar het geldt voor heel Nederland. Dit is de eerste wedstrijd die de MO15 speelt zonder de live aanmoedigingen van de fans. Jammer, ’t is toch anders. Maar heel fijn dat er nog steeds gevoetbald kan worden! We missen een paar speelsters. Rosalin heeft knieproblemen, zoals het er naar uitziet moeten we die helaas wel een paar weken missen. Noa, Joanne en Sophie zijn niet helemaal fit. En waar ze zich daar voorheen wel even doorheen knokten, nemen we in coronatijd geen enkel risico. Met een kuchje moet je al thuis blijven. Gelukkig staat Hanneke van de MO13 klaar om ons bij te staan, waardoor we toch nog wat kunnen wisselen.

Vandaag komt Cabauw op bezoek. Een team dat we in de afgelopen jaren vaker tegengekomen zijn en waar we aan gewaagd zijn. De afgelopen weken hebben we de ene tegenstander na de andere opgerold, dus we zijn wel weer toe aan wat meer tegenstand. Nou, die krijgen we! In eerste instantie speelt het spel zich vooral af op het middenveld. Wij hebben iets meer balbezit, maar we komen er in de aanval niet doorheen bij Cabauw. Ze hebben een sterke keepster, waar we maar niet langs komen. Cabauw lukt dat wel, na 20 minuten scoren zij de 0-1. Onze meiden blijven echter werken. Ze spelen over en maken het Cabauw moeilijk. De eerste helft sluiten we af met een hele mooie cornerbal van Maaike, die de keeper maar net te pakken krijgt.

Na een minuut of 10 in de tweede helft scoort Cabauw de 0-2, door een misverstandje achterin. Maar Rohda blijft gaan. Een mooie run van Luna langs de lijn naar voren, Melissa die prachtige acties laat zien. Reddingen van Wende. Een gave voorzet van Tessel die net niet afgemaakt kon worden. Yfke die maar blijft gaan. Maaike die haar doel verder schoonhoudt. En Hanneke die prima meedraait. Een doelpunt voor ons was best verdiend. Een gelijkspel was echt wel terecht geweest. Maar het zat er niet in. De Rohda-meiden hebben super hard gewerkt en zijn niet weg gespeeld. Maar de punten gaan naar Cabauw. De meiden zoeken de kleedkamer weer op. Onder luid applaus van het publiek.