0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Update: per direct geen wedstrijden in amateurvoetbal

Update: per direct geen wedstrijden in amateurvoetbal

Door Arjan Griffioen | 14 oktober 2020 | Corona updates | Nieuws

BODEGRAVEN, 14 oktober 2020

Beste spelers, ouders/verzorgers, trainers, leiders, vrijwilligers en sponsoren,

Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober 2020 weer nieuwe maatregelen afgekondigd die de oplopende coronabesmettingen moeten terugdringen. Over de gevolgen daarvan, praten we je hieronder bij.

Competitie ligt stil
Op woensdag 14 oktober (22.00 uur) gaan de nieuwe coronamaatregelen in voor een periode van in ieder geval vier weken. Dat betekent dat – zoals het er nu voorstaat – er geen competitiewedstrijden zijn op de zaterdagen 17, 24 en 31 oktober en 7 november. Dat geldt voor alle teams, inclusief futsal (zaalvoetbal) op doordeweekse avonden.

Jeugd mag blijven trainen, senioren niet
Fijn dat iedereen tot en met 18 jaar wel mag blijven trainen. Voor de trainingen gelden geen beperkingen. Ook dat is mooi. Onderlinge jeugdwedstrijden op zaterdag zijn toegestaan, na overleg met Wijno Verweij. Overige senioren, veterinnen en vrijdagavondvoetballers trainen de komende vier weken niet. De KNVB heeft bekend gemaakt dat JO19 en MO19 vallen onder het juniorenvoetbal. Dat betekent dat deze elftallen zonder beperkingen mogen trainen.

Uitzondering voor 1e en 2e elftal
Het bestuur maakt bij de senioren een uitzondering voor het 1e en 2e elftal. Die blijven trainen – volgens de nieuwe maatregelen – in groepjes van 4, met een onderlinge afstand van 1,5 meter.

Kantine was dicht en blijft dicht
De kantine was al gesloten en blijft dat voorlopig.

Kleedkamers blijven dicht
De kleedkamers waren doordeweeks al gesloten. Ook dat verandert niet. Dus kom in je trainingsoutfit naar het veld en douche na afloop thuis. Dat geldt ook voor onderlinge wedstrijden op zaterdag. Wel blijft het mogelijk gebruik te maken van het toilet.

Maatregelen duren minimaal 4 weken
De nieuwe maatregelen gelden voorlopig voor een periode van vier weken. Afhankelijk van het effect van de maatregelen besluit het kabinet wat er na 11 november wel en/of niet mag.

Ideeën voor financiële acties welkom
De maatregelen zijn noodzakelijk, maar vanzelfsprekend niet leuk. Dat begrijpen wij maar al te goed. Iedereen wil lekker trainen en wedstrijden spelen. Daar komt bij dat wij nog meer inkomsten mislopen doordat de kantine noodgedwongen nog langer gesloten blijft. Heb jij goede ideeën hoe we de financiële positie van de vereniging in deze lastige tijd kunnen verbeteren? En misschien wil jij je daar wel voor inzetten? Laat het weten aan Piet Spannemaker. Hij treedt namens het bestuur op als coronacoördinator: info@rohda76.nl.

Stem op Rohda’76!
Heb je een Rabo-rekening? Doe dan tot en met 25 oktober mee aan de Rabo Club Support. Meld je aan als lid van de Rabobank en breng twee stemmen uit op Rohda’76. Dat zorgt voor geld in het laatje.

Tot slot
Laten we ons allemaal houden aan de nieuwe regels. Des te eerder staan we weer binnen de lijnen en langs het veld. En dat willen we allemaal.

Namens het bestuur
Arjan Griffioen, voorzitter


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie