0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76: onderlinge wedstrijden vergroten saamhorigheidsgevoel

Rohda’76: onderlinge wedstrijden vergroten saamhorigheidsgevoel

Door Ad van den Herik | 8 november 2020 | Nieuws

JO17 tegen JO19. Of deze: JO10-2 tegen JO9-1. En wat te denken van MO17 tegen JO15-2. Tja, je moet wat nu de KNVB de competitie noodgedwongen ‘on hold’ heeft gezet vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig mogen de jeugdelftallen wel zonder beperkingen blijven trainen én onderlinge wedstrijden spelen op zaterdag.

Gevarieerd programma
En dat laatste gebeurt dan ook volop bij Rohda’76. ,,Ze zijn lekker aan het voetballen’’, meldt Wijno Verweij vanuit de commissiekamer. Hij waakt over de programmering: jongens tegen jongens, meisjes tegen meisjes. Maar ook jongens tegen meisjes. ,,De meisjes van MO17 hebben bijvoorbeeld tegen de jongens van JO15-2 gespeeld’’, weet Verweij.

Opgewassen
Soms zijn de onderlinge krachtsverhoudingen opvallend miniem, soms ook niet. Dat laatste merkte Annemiek van der Meer. De leidster van MO15 zag dat haar speelsters niet waren opgewassen tegen de twee jaar jongere voetballers van JO13 (1-5). ,,Maar we gaan nog wel een keer voor de herkansing,” klinkt Van der Meer strijdlustig.
Komende zaterdag 14 november laat weer een overvol programma onderlinge wedstrijden zien. Goed voor het saamhorigheidsgevoel, maar natuurlijk ziet iedere speler ook weer uit naar het vervolg van de competitie. De KNVB hoopt dat het over twee maanden zover is en mikt op een hervatting op zaterdag 16 januari 2021.

Foto-onderschrift: Onderlinge jeugdwedstrijd bij Rohda’76. Foto Annemiek van der Meer


Laatste nieuwsberichten

Jeugd mag blijven trainen, verdere beperkingen voor senioren

5 november 2020 | Corona updates | Nieuws

Helaas, het is al winterstop. De competitie voor zowel jeugd als senioren wordt op z’n vroegst op zaterdag 16 januari 2021 hervat. In dat geval is het de bedoeling dat we tot eind juni 2021 doorvoetballen. Jeugd Maar goed, zover is het nog niet. Tussentijds kan er nog van alles gebeuren. Voor nu geldt dat…

Oeuvreprijs voor Arie Plomp bij Rohda’76

24 november 2020 | Nieuws

Arie Plomp is maandag 23 november benoemd tot vrijwilliger van het jaar bij Rohda’76. De onderscheiding voor het 78-jarige erelid geldt vooral als een oeuvreprijs. Want wie de conduitestaat van de nijvere vrijwilliger uitpluist, komt tot een indrukwekkende opsomming. Tal van functies Als medeoprichter stond zijn naam op het geboortekaartje van Rohda’76. In bijna 45…

Korte impressie van de algemene ledenvergadering

24 november 2020 | Nieuws

Een kleine 20 betrokken leden zetten hun naam op de presentielijst van de algemene ledenvergadering (in coronaproofsetting) op maandag 23 november 2020. De aanwezigen hielden een minuut stilte voor de (oud)leden die Rohda’76 zijn ontvallen, te weten Jan Blijleven, Arie Blijleven, Ruben Plu, Piet Groot en Piet den Boer. Lief en leed liggen dicht bij…

ALV van 23 november in de kantine

21 november 2020 | Nieuws

Het hing er nog in welke vorm de algemene ledenvergadering van maandag 23 november zou worden gehouden: in de kantine of online. Omdat zich minder dan 30 leden hebben aangemeld, vindt de vergadering ‘gewoon’ in de kantine plaats. Uiteraard houden de aanwezigen een onderlinge afstand van 1,5 meter aan. Secretaris Piet Spannemaker heeft een setje…

Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar
De Knikker
Goudriaan Jongerius
Bizway
Freek zorgt voor je hypotheek
Jumbo
LekkerMakkelijk
Formido
Vision for Beauty
Rabobank
Marelcom

Twitter

Archief

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

Word nu lid van Rohda

en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

Meer informatie