0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Nieuwsbrief december

Nieuwsbrief december

Door Arjan Griffioen | 16 december 2020 | Corona updates | Nieuws

BODEGRAVEN, 15 december 2020

Beste spelers, ouders/verzorgers, trainers, leiders, vrijwilligers en sponsoren,

Iedereen heeft meegekregen dat Nederland met ingang van vandaag op slot gaat. In ieder geval tot en met 19 januari 2021. Vervelend, maar helaas noodzakelijk. En die lockdown blijft voor de voetballerij niet zonder gevolgen. De consequenties zetten wij hieronder op een rijtje.

Geen training voor senioren
In de achterliggende weken mochten senioren nog aangepast trainen, in groepjes van maximaal vier spelers. De selectiespelers en enkele andere elftallen maakten van die mogelijkheid gebruik. Daar gaat voorlopig weer een streep door. Senioren, veterinnen en vrijdagavondvoetballers mogen weliswaar in groepjes van maximaal 2 spelers trainen, maar als bestuur houden wij die mogelijkheid op dit moment af. We willen eerst met enkele trainers verkennen of dit verantwoord en goed uitvoerbaar is. Wellicht dat we hier begin januari mee experimenteren, maar vooralsnog geldt het trainingsverbod tot en met 19 januari 2021. Datzelfde geldt voor de zaalvoetballers (futsal). De sporthallen blijven dicht.

Jeugd mag blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen
De jeugdelftallen mogen gelukkig wel blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Ook JO19 en MO19. Dat deden zij al in de achterliggende periode.

Doelen weer aan de ketting
Net als in de zomervakantie gaan de doelen weer aan de ketting. Op die manier willen we ongewenste bezoekers van onze velden houden. De trainers van de (jeugd)elftallen kunnen de doelen voor de training van slot halen en na afloop weer aan de ketting leggen. De sleutel van de kettingen ligt in de scheidsrechterkleedkamer, op het kastje voor de lichtinstallatie.

Hervatting competitie onzeker
De KNVB ging nog niet zo lang geleden uit van hervatting van de competitie op 16 januari 2021. Dat gaat hem vanzelfsprekend niet worden. Zodra de voetbalbond een nieuwe herstart aankondigt, delen we die informatie met jullie.

Geen nieuwjaarsbijeenkomst
We zijn gewend iedere eerste zaterdag van het nieuwe jaar een nieuwjaarsbijeenkomst te houden in de kantine, met allerlei activiteiten daar omheen. Die happening (op zaterdag 2 januari 2021) gaat vanzelfsprekend niet door. Wel willen wij onze wensen voor het nieuwe jaar met jullie delen, maar dat gebeurt dit keer online.

Tot slot
Laten we hopen dat we na half januari allemaal weer mogen trainen en daarna ook de competitie kunnen afmaken, in wat voor vorm dan ook. Voor nu, ondanks de bijzondere omstandigheden, fijne feestdagen gewenst en blijf gezond. Bij eventuele vragen kun je terecht bij secretaris Piet Spannemaker. Hij treedt namens het bestuur op als coronacoördinator: info@rohda76.nl.

Namens het bestuur
Arjan Griffioen, voorzitter


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie