0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Nieuwsbrief 12 januari

Nieuwsbrief 12 januari

Door Arjan Griffioen | 12 januari 2021 | Corona updates | Nieuws

BODEGRAVEN, 12 januari 2021

Beste spelers, ouders/verzorgers, trainers, leiders, vrijwilligers en sponsoren,

Het is inmiddels een vertrouwd beeld: de ene avond houden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie over de coronamaatregelen en de volgende dag praten we jullie bij over wat dit betekent voor Rohda’76 en iedereen die bij onze vereniging betrokken is.
Nederland blijft voor een belangrijk deel op slot tot en met in ieder geval dinsdag 9 februari 2021. De consequenties zetten wij hieronder op een rijtje.

Aangepaste training voor senioren
Senioren mogen nog steeds geen wedstrijden spelen. Trainen mag wel, zij het met de nodige beperkingen: in groepjes van maximaal 2 personen en een onderlinge afstand van 1,5 meter. Positie- en partijspelen zijn uit den boze. De selectie en het 9e elftal trainen momenteel op deze aangepaste manier. Wil jij met je elftal ook trainen? Bespreek dit dan met secretaris Piet Spannemaker.
De sporthallen blijven dicht. De zaalvoetballers kunnen ook niet trainen.

Jeugd mag blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen
De jeugdelftallen mogen gelukkig wel blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Ook JO19 en MO19. Dat deden zij al in de achterliggende periode.

Doelen blijven aan de ketting
Na de trainingen en wedstrijden blijven de doelen aan de ketting. In ieder geval gedurende de lockdown. Verzoek aan de trainers en leiders om daar alert op te zijn. Het voorkomt voor de vereniging veel schade en vervuiling. De trainers weten waar de sleutels liggen.

Hervatting competitie?
Hopelijk kunnen we nog een deel van de competitie afmaken. De KNVB bekijkt diverse scenario’s. Het zou mooi zijn als de senioren nog een halve competitie kunnen afwerken. Zodra de voetbalbond een nieuwe herstart aankondigt, delen we die informatie met jullie.

We lopen duizenden euro’s mis
De kantine was al enkele maanden gesloten en blijft dat voorlopig ook. Dat kost de vereniging duizenden euro’s per maand. Die inkomstenderving schiet flinke gaten in het huishoudboekje van de vereniging, want bijna alle rekeningen lopen door.
We kunnen niet lijdzaam toekijken. De situatie is ernstig en vraagt om actie. Om straks de bal weer te laten rollen, moeten eerst de euro’s gaan rollen.

Acties noodzakelijk
Daarom heeft een aantal betrokken leden de koppen bij elkaar gestoken om te kijken wat we kunnen doen om het hoofd (financieel) boven water te houden. We gaan acties voorbereiden die geld moeten opleveren. Acties waaraan ieder lid een bijdrage kan leveren: jong en oud. Goed voor de teamgeest, goed voor het saamhorigheidsgevoel enne ……….. natuurlijk goed voor de clubkas. Binnenkort hoor je daar meer over. En als je nu al staat te popelen om de organisatie mede vorm te geven, dan ben je van harte welkom.

Kantineverkoop op zaterdag 6 februari
Nu de kantine voorlopig gesloten blijft, komen enkele producten dichter bij hun uiterste houdbaarheidsdatum. Onder andere de biervoorraad. Op zaterdag 6 februari 2021 kan iedereen van 10.00-13.00 uur bier kopen. Uiteraard met oog voor alle veiligheidsvoorschriften. Een krat Heineken kost 15 euro (inclusief statiegeld). Save the date! Nadere info volgt nog.

Tot slot
Laten we hopen dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen – in combinatie met de vaccinaties – drastisch naar beneden gaan en dat we stukje bij beetje terugkeren naar het leven dat we gewend waren. En dat de bal weer gaat rollen.
Bij eventuele vragen kun je terecht bij secretaris Piet Spannemaker. Hij treedt namens het bestuur op als coronacoördinator: info@rohda76.nl.

Namens het bestuur
Arjan Griffioen, voorzitter


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie