0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Verdriet om overlijden Danielle Boekensteijn (1972-2021)

Verdriet om overlijden Danielle Boekensteijn (1972-2021)

Door Omar Putzu | 16 augustus 2021 | Nieuws

,,Aan de periode van een paar weken kunnen we helaas niets veranderen. Maar hoe we ze invullen, daar hebben we wel invloed op. Laten we er een feestje van maken.’’ Zo sloot Danielle Boekensteijn begin juni haar appje aan vrienden en bekenden af. In het app-bericht praatte ze iedereen bij over haar verslechterde gezondheid en de beperkte tijd die ze nog maar te leven had. De periode die haar nog restte wilde ze zo betekenisvol mogelijk doorbrengen met haar meest dierbaren, waaronder haar zonen Giel (10), Teun (12) en Joep (14). Op maandag 16 augustus 2021 overleed Danielle. Ze werd slechts 48 jaar.

Organisatietalent
Bij Rohda’76 verrichtte Danielle – als bestuurslid en jeugdcommissielid – in de achterliggende jaren veel vrijwilligerswerk. Wat was ze creatief en communicatief. En wat had ze een geweldig organisatietalent. Zo regelde zij in mei 2018 – samen met anderen – vier voetbaldagen voor leerlingen van enkele Bodegraafse basisscholen. Daaraan deden 900 kinderen mee. In datzelfde jaar was ze nauw betrokken bij het groots opgezette jeugdtoernooi dat Rohda’76 samen met ESTO vorm gaf met maar liefst 600 kinderen verdeeld over 45 teams. Danielle was ook één van de bedenkers van het lichtjestoernooi waaraan zestien jeugdteams op afkwamen. En niet te vergeten onderscheidde Danielle zich als drijvende kracht achter de oprichting van de veterinnenafdeling bij Rohda’76. Tot het moment dat de ziekte zich openbaarde, trapte ze wekelijks een balletje mee.

Laatste wensen
Danielle stond positief in het leven. Sociaal en betrokken. Die levenshouding wist journaliste Annemiek Brandriet (tevens teamgenote van Danielle bij de veterinnen) treffend te verwoorden in het Algemeen Dagblad Groene Hart van 22 juni 2021. Daarin doet Annemiek verslag van de vervulling van één van de laatste wensen van Danielle, namelijk een bezoek aan de twee scholen waar zij les gaf aan hoogbegaafde kinderen. ,,Ik had dit werk nog graag jaren willen volhouden,’’ vertrouwde Danielle de ouders van de leerlingen toe bij haar vertrek. ,,Dit geeft ook energie, om die koppies te zien. Ik had nog zoveel plannen met ze,’’ concludeerde ze met pijn in het hart.

Massale steun
Veel Bodegravers sloten Danielle in hun hart. Dat bleek wel bij de crowdfunding die familie en vrienden voor haar opzetten om het mogelijk te maken dat zij in de laatste fase van haar leven de dure infuusvoeding kon bekostigen die de zorgverzekeraar niet meer vergoedde. Bodegraven doneerde massaal voor dit nobele doel, want de actie maakte het mogelijk om nog een paar extra weken van deze speciale voeding gebruik te kunnen maken. Danielle liet weten het hartverwarmend te vinden dat zowel bekenden als onbekenden haar op deze manier steunden. Die support, en wederom de medewerking van de Stichting Ambulance Wens, leidde er onder meer toe dat Danielle de afscheidsmusical van groep acht – met zoon Teun – nog kon bijwonen op de Da Costaschool. En zelfs een kampeerweekend met haar kinderen bleek nog haalbaar.

Sterkte
We gaan Danielle enorm missen. Wij wensen Giel, Teun en Joep, samen met hun vader Erik Jan Elderman, alle kracht toe om met het verlies van hun moeder om te gaan. Die steunbetuiging geldt natuurlijk ook voor de ouders van Danielle. En haar zus Heleen en broer Marco die Danielle in de laatste weken van haar leven bijstonden met hulp.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie