Home » Rohda’76 begint in mineur

Rohda’76 begint in mineur

Door Ad van den Herik | 26 september 2021 | Nieuws

Een valse competitiestart. Zo mag je de seizoenouverture van Rohda’76 wel noemen. In en tegen Woerden gingen de blauwwitten met 4-3 onderuit, zij het ietwat onfortuinlijk. ,,Qua veldspel ben ik trots op wat we hebben laten zien, maar Woerden had net iets meer voetbalgogme. Het is een ploeg waarvan ik denk dat die in de top drie gaat eindigen,’’ analyseerde trainer Arjen Linstra de nederlaag.

Strafschop
De thuisclub opende de score, maar Daniël van Leeuwen tekende de verdiende 1-1 aan. De scheidsrechter dacht daar anders over. Buitenspel, meende de onpartijdige. Even later alsnog gerechtigheid toen Pim de Visser de score in evenwicht bracht: 1-1. ,,Daarna heb ik een minuut of twintig een heel goed Rohda’76 gezien,’’ vatte Linstra dit wedstrijddeel samen. Toch was het Woerden dat nog in de eerste helft de 2-1 maakte en zelfs uitliep naar 3-1. Direct in de tweede helft wees de scheidsrechter naar de kalkvlek en mocht Woerden vanaf elf meter de 4-1 binnenschieten.

Spanning terug
De strijd leek gestreden, maar De Visser maakte er 4-2 van en vlak voor tijd bracht invaller Esli Westmaas de spanning weer terug: 4-3. De resterende tijd was te kort om nog een punt mee terug te nemen naar Bodegraven.
Komende zaterdag 2 oktober speelt Rohda’76 thuis. Dan komt Nicolaas Boys, overgekomen uit de derde klas van het zondagvoetbal, naar sportpark De Broekvelden. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Aanvoerder Mitchell van Waveren slalomt langs zijn tegenstander. Foto: Don van der Meer