Home » Vrouwen 1 Rohda’76 weer begonnen!

Vrouwen 1 Rohda’76 weer begonnen!

Door Ad van den Herik | 23 september 2021 | Nieuws

Het vorige seizoen was helemaal in de soep gelopen. Er bleek één of andere pandemie gaande. Dus kwam er voor de vakantie de vraag hoe we nu verder moeten gaan. Met de meiden die overbleven van het oude MO19-1 zou het niet lukken om een nieuw team te kunnen beginnen. Maar ze gingen niet bij de pakken neerzitten. Eerst werden de vrouwen van het zaalvoetbal gevraagd of ze naar het veldvoetbal wilde komen. Ook werden er berichten geplaatst op social media. Ook werden er oud speelsters gevraagd of ze weer zin hadden om te voetballen. Zo kwamen er van alle kanten er nieuwe speelsters bij. Voor de vakantie waren er al dames die met de meiden mee trainden.

Eerste training
Na de vakantie zouden op 16 augustus de trainingen beginnen, maar omdat er nog wel wat dames op vakantie waren werd dit verschoven naar 23 augustus. Eindelijk waren de trainingen dan begonnen, Mehdi had er heel veel zin in. De dames konden zich opmaken voor de eerste bekerwedstijd op 4 september. Iedereen had er heel veel zin in om eindelijk een echte wedstrijd met elkaar te spelen. Maar in de week voor de wedstrijd heeft de tegenstander zich teruggetrokken. Weer een week langer wachten op die eerste wedstrijd.
Een week later was het dan zo ver, een wedstrijd in en tegen Voorschoten VR1. Veel vragen kwamen er naar boven. Wat is de opstelling? Zijn het sterke tegenstanders? Hebben we genoeg speelsters? Nou, er konden maar 13 dames. 2 wissels is niet genoeg. Maar…… vlak voordat we vertrokken werd Rachel opgehaald voor een vrijgezellenfeest. Weer een speelster minder. (Dit wisten we gelukkig van te voren) Gelukkig hadden we Rolinde en Maaike bereid gevonden om on te versterken. In Voorschoten stonden we al snel klaar voor de wedstrijd. De scheidsrechter kwam ons controleren en maakte duidelijk dat hij niet gediend is van grof taalgebruik. De wedstrijd ging van start.

Op achterstand
Het was heel erg wennen om weer een wedstrijd te spelen. Dat was te merken. Hoe speelt de tegenstander? En hoe moeten we daarop reageren? Toch probeerde we op te bouwen. Eén van de eerste kansen was van Marjolein. Daarna had ze nog een kans die werd aangegeven door Esther. Maar ze gingen er niet in. Daarna kwam Voorschoten naar voren. Maar gelukkig was Kayleigh op haar hoede. Niet veel later maakte Voorschoten toch een doelpunt. 1-0. (iedereen had een handsbal gezien, behalve de scheidsrechter.) Voorschoten kwam steeds vaker naar voren, maar gelukkig kwamen de ballen niet in het net. Aan de linkerkant kwam Marjolein op paste de bal voor het doel, Renate miste de bal helaas en Brittaney schoot de bal er te slap in. Voorschoten weer in de aanval, Annemiek liep achter de feiten aan, probeerde het nog goed te maken, maar de tegenstander viel in het strafschopgebied. De scheidrechter gaf een penalty. Deze schoot Voorschoten er keurig in. 0-2.

Tegentreffer
In de rust werd gezegd dat we meer rust aan de bal moeten hebben. Alles ging veel te gehaast. Ook merkten dat Voorschoten veel meer op elkaar ingespeeld is dan wij. De tweede helft ging eigenlijk zo verder waar we de eerste helft gestopt waren. Voorschoten creëerde veel kansen. Uiteindelijk werd ook de 3-0 gescoord. Het werd hoog tijd dat wij ook eens een kans erin schoten. De Kansen waren er wel, maar ze gingen er niet in. Renate kreeg op de rand van de 16 de bal aangegeven. Ze tikte de bal door naar Brittaney en eindelijk daar was dan ons eerste doelpunt!! 3-1. Voorschoten bleef goed voetballen. Ze maakte uit een corner de 4-1. Op een doelkans die Kayleigh in eerste instantie stopte, liepen ze goed door en maakte de 5-1. Dit was tevens de einduitslag. We hadden eindelijk weer eens met elkaar gevoetbald. Helaas niet met het gewenste resultaat (winst), maar volgende week is er weer een wedstrijd.