Home » Competitiestart Vrouwen 1

Competitiestart Vrouwen 1

Door Ad van den Herik | 1 oktober 2021 | Nieuws

De tweede en laatste bekerwedstijd was thuis tegen SJZ uit Zoeterwoude. Een paar dagen voor de wedstrijd was Kayleigh met de scooter gevallen. Het was zo hard gegaan dat ze toch niet kon keepen. Gelukkig hebben we Maaike bereid gevonden om het plekje in het doel op te vullen. Na wat besprekingen kon de wedstrijd beginnen.

Laatste bekerwedstrijd
De wedstrijd is begonnen. Het duurt niet lang of Marjolein scoort de 1-0. Even later waren er kansen voor Britt en Sharon die voorlangs schoot. Een aanval over de linkerkant via Marjolein die gaf een voorzet voor het doel. Daar stond Brittaney die even nodig had om de bal onder controle te krijgen. Zij maakt de 2-0. Ook kwamen er steeds meer kans voor ons. Britt die naast het doel schoot en Marjolein die op een voorzet van Marieke net naast schoot. Maaike had het heel erg rustig. Met een actie over links van Britt  op Marjolein, wist ze de bal tussen de paal en de keeper te schieten. 3-0. Toch was het nog even nodig om een bal te stoppen voor Maaike.
Rust.
De tweede helft ging iets minder makkelijk, er werd vanuit een corner gemist. Maar Brittaney maakte even een sprint met de bal naar voren en na een paar keer kappen scoorde ze de 4-0. SJZ kwam ook steeds meer aan een aanval toe. Zo scoorde ze vanuit een hoekschop helaas door de benen van Maaike. 4-1 Een lange bal van Floor op Marjolein was de voor bereiding op het volgen de doelpunt 5-1. Dit was de einduitslag.

Start competitie
De week erna was het tijd voor onze eerste competitiewedstrijd. In en tegen Cabauw VR2. Ook deze wedstrijd ging snel van start. Op aangeven van Nathalie maakt Marjolein al snel een doelpunt. Maar helaas was er gevlagd voor buitenspel. Toch was het begin van de wedstrijd erg sterk. We gingen fel de duels in. Zo tikte Rachel naar Renate die de bal weer doortikte naar Britt, naar helaas ging deze bal naast. Even later was er een voorzet van Renate op Marjolein en deze maakt de 0-1. Vlak daarna kwam er toch een tegen doelpunt. De verdediging stond even niet op te letten. Het werd 1-1. Het spel werd steeds chaotischer. De rust werd niet bewaard. En er werd telkens voor buitenspel gevlagd. Anouk gaf een voorzet naar Renate, deze kwam voor de keeper en schoot met een boog over de keeper heen. Een lange bal van Kayleigh naar Marjolein was de inleiding voor de ruststand van 1-3. De tweede helft moesten we toch wat scherper zijn. Britt gaf een laag schot op doel. De bal kaatst terug van de keeper en Tessel rent naar de bal en scoort de 1-4. Weer wist Renate een bal naar Marjolein te geven. Ze ging op het doel af en zag in haar oog hoek dat Esther de vrije ruimte in gelopen was. Een korte bal naar Esther, dit tikte de bal achter de keeper. 1-5. Dat we de tweede helft scherper waren bleek wel. Na een bal van de keeper van Cabouw naar een verdediger , veroverde Marjolein de bal en maakte de 1-6. Op het middenveld tikt Tessel de bal naar Rachel, zij tikt hem weer door naar Britt. Britt legt de bal klaar voor een afstandsschot en………… 1-7!!! Het ging steeds feller. Marjolein geeft de bal tussendoor naar Britt en zij scoort de 1-8, vlak naast de keeper. Nog een keer een lange bal van Kayleigh op Marjolein. Ze zet een sprint in vanaf de buitenkant richting het doel en schiet de 1-9 het doel in. Bijna werd het nog 1-10 door een bal van Marjolein op Britt, de bal kaatst van een verdediger af en kwam bij Rachel. Die schiet hem helaas net naast het doel. Het bleef dus bij 1-9. Een zeer goed begin van de competitie. Zoals men al heeft gezien is door deze wedstrijd Marjolein op de eerste plaats gekomen van de “Tante Corrie Bokaal” . En Britt met nog wat anderen op een prachtige 3e plaats.