0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Controle van coronapas en testbewijzen

Controle van coronapas en testbewijzen

Door Ad van den Herik | 1 oktober 2021 | Corona updates | Nieuws

Met ingang van afgelopen zaterdag 25 september 2021 geldt ook voor sportkantines de coronapascontrole. Wie 13 jaar of ouder is en in de kantine wil verblijven moet zo’n pas laten zien (meestal de QR-code op je telefoon) of een testbewijs met een negatieve uitslag. Handhaving van die maatregel is voor een vrijwilligersorganisatie als Rohda’76 bepaald geen sinecure. Daar waren we afgelopen zaterdag nog niet voldoende op ingesteld. Een overheidsinstantie heeft ons daarop aangesproken. Met ingang van zaterdag 2 oktober 2021 willen we het controlesysteem op orde hebben. Nee, moeten we het op orde hebben.

Controle bij de kantinedeur en zitplekken
De controle van QR-codes en testbewijzen vindt plaats bij de toegangsdeuren en zitplaatsen. De coronapascontrole geldt alleen voor wie in de kantine aan een tafeltje of op een bank gaat zitten. Dat deel van de kantine gaan we duidelijk markeren.

Wat kan er zonder coronapascontrole?
Je hoeft niet in alle gevallen een QR-code of testbewijs te tonen. Die uitzonderingen sommen we hieronder op:

  • het bestellen van consumpties in de kantine die je vervolgens buiten nuttigt;
  • bezoek aan de bestuurs- of commissiekamer (bijvoorbeeld voor scheidsrechters,  elftalbegeleiders, bestuursleden enz.);
  • toiletbezoek;
  • vrijwilligers die bardiensten draaien of andere taken verrichten (zij hoeven niet te antwoorden op de vraag of zij gevaccineerd zijn).

We doen het met elkaar
Voor de controle van QR-codes en testuitslagen stellen we een rooster op voor de seniorenteams, vergelijkbaar met de kantinediensten die jullie al draaien. Via je trainer/leider/aanvoerder krijg je te horen wanneer jij aan de beurt bent. Je werkt steeds met tweetallen in een shift van 3 uur: 08.00-11.00, 11.00-14.00, 14.00-17.00 en 17.00-19.00 uur. Uiteraard hopen we dat ouders van jeugdleden zich ook verantwoordelijk voelen en helpen bij de controles. Opgeven kan via info@rohda76.nl. Alle controleurs krijgen vooraf een instructie.

Loyale medewerking
We weten dat sommigen nut en noodzaak van de controlemaatregelen betwijfelen. Die vrijheid heeft iedereen. Als bestuur hebben we deze maatregelen niet bedacht, maar we geven hier vanzelfsprekend wel uitvoering aan. Wij rekenen op jullie loyale medewerking en hopelijk zijn we binnen afzienbare tijd verlost van de controlemaatregel.

Namens het bestuur
Arjan Griffioen, voorzitter


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie